Novosti
PREMINULE SU DVIJE OSOBE

U OBŽ 56 novopozitivnih, nastavak cijepljenja i ovog tjedna
Objavljeno 12. travnja, 2021.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek s nedjelje na ponedjeljak za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 225 uzoraka od kojih je 56 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području 32 naselja u Osječko-baranjskoj županiji, a najviše (28) na području grada Osijeka, zatim po tri na području Donjeg Miholjca, Kneževih Vinograda i Našica, po dvije na području Belišća, Bizovca, Čepina i Draža, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Belog Manastira, Čeminca, Darde, Donje Motičine, Đakova, Đurđenovca, Erduta, Jagodnjaka, Koške, Marijanaca i Petrijevaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 116 osoba koje su oboljele od COVID-19, i to 86 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 13 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 30 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminule su dvije osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 73 i 82 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.226 osoba.

Policijski službenici proveli su 5 provjera osoba u samoizolaciji i 130 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje tih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 170 nadzora provođenja epidemioloških mjera i nisu utvrdili nepravilnosti.

Načelnik Stožera civilne zaštite OBŽ Ivan Hampovčan danas (12. travnja 2021. godine) na konferenciji za medije predstavio je nove epidemiološke mjere za područje Osječko-baranjske županije koje je na preporuku Županijskog stožera donio Nacionalni stožer civilne zaštite, a od danas su na snazi.
https://civilna-zastita.gov.hr/UserDocsImages/CIVILNA%20ZA%C5%A0TITA/PDF_ZA%20WEB/Odluka%20-%20OB%C5%BD%20-%20nu%C5%BEne%20mjere.pdf

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ dr. sc. Nataša Turić objavila je rezultate cijepljenja koje je na posebno organiziranim punktovima u Čepinu, Našicama, Đakovu, Belom Manastiru, Valpovu, Belišću i Donjem Miholjcu te na tri lokacije u Osijeku provedeno prošlog tjedna.

- Tijekom proteklog vikenda provedeno je cijepljenje osoba starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika na 11 organiziranih punktova. U tri dana ukupno je procijepljeno 7.413 osoba i jako smo zadovoljni odazivom građana jer je bilo malo odbijanja. Ovaj tjedan pristiže 2.200 doza cjepiva Moderne i 3.744 doza Pfizera te planiramo nastaviti cijepljenje na svim tim punktovima, najvjerojatnije tijekom srijede i četvrtka, a planira se cijepiti 4.500 osoba - istaknula je dr. sc. Nataša Turić. N.Z.E.

Možda ste propustili...

PRAVOBRANITELJICA ZA DJECU UPOZORAVA

Izuzeti djecu od izborne promidžbe

OVAJ VIKEND NA LOKACIJI GRADSKI VRT

Druga doza za cijepljene 10. i 11. travnja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TRI OSOBE PREMINULE

U OBŽ-U novopozitivno 76 osoba

2

61 OSOBA HOSPITALIZIRANA ZBOG COVID-19 BOLESTI

U VSŽ 73 novopozitivnih, umrle dvije osobe

3

OVAJ VIKEND NA LOKACIJI GRADSKI VRT

Druga doza za cijepljene 10. i 11. travnja