Regija
(NE)OČEKIVANI OBRAT UOČI LOKALNIH IZBORA

Damir Juzbašić podnio ostavku na mjesto predsjednika GO HDZ-a Županje
Objavljeno 22. veljače, 2021.

Iako je još jutros, zamoljen za komentar vezan uz kandidaturu za gradonačelnika Županje na predstojećim lokalnim izborima, za Glas Slavonije kratko kazao da traju konzultacije u stranci, novoizabrani predsjednik GO HDZ-a Županje Damir Juzbašić, tijekom dana je podnio ostavku na tu dužnost. Informaciju nam je večeras potvrdio potpredsjednik HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić. Juzbašić je nedavno ponovno imenovan za čelnog čovjeka Ravnateljstva za robne zalihe i u ostavci upućenoj predsjedniku ŽO HDZ-a VSŽ-a pojasnio je razloge svoje ostavke.
- Dužnost koju obnaša nije nimalo laka, zahtjeva stalni angažman i na potresom pogođenom području Banovine, što znači odsustvo iz grada, zbog čega se ne može posvetiti politici. Ne može kvalitetno voditi stranku, pogotovo sada u predizborno vrijeme, što je vrlo bitno, jer nije svakodnevno prisutan na terenu. Stoga je donio takvu odluku, što poštujemo i smatramo korektnim – zaključio je Dekanić.
Sada slijedi izbor povjerenika koji će sazvati Gradski odbor HDZ-a Županje, a koji će potom odlučiti o kandidatima za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika na svibanjskim izborima.
Ubrzo nakon lokalnih izbora, prema stranačkom Statutu, bit će održani i unutarstranački izbori. Obzirom na to da se kandidat za gradonačelnika Županje birao između Damira Juzbašića i aktualnog gradonačelnika Davora Miličevića, očekuje se da će GO HDZ-a dati povjerenje Miličeviću koji će, ako u svibnju dobije potporu birača, voditi Županju i u petom mandatu.
Komentar od sada već bivšeg predsjednika županjskog HDZ-a Damira Juzbašića sinoć nismo uspjeli dobiti, nije odgovarao na poziv.


Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Možda ste propustili...

DOPRINOS DEMOGRAFSKOJ OBNOVI

Dogradnja jaslica

MEĐUNARODNI DAN PRIMALJA

Biti primalja više je od samog poziva

Najčitanije iz rubrike