Ekonomija
27. OSJEČKI PROLJETNI SAJAM I 21. OBRTNIČKI SAJAM

Na osječkom Pampasu više od 180 izlagača iz zemlje i inozemstva
Objavljeno 4. ožujka, 2020.
Cilj je poticanje gospodarstva, jer analize ukazuju da na jednu uloženu kunu sedam se vraća u gospodarstvo, kaže Vukašinović

Na osječkom Pampasu, a u organizaciji tvrtke Osječki sajam d.o.o., održat će se od 6. do 8. ožujka izložbeno-prodajni 27. Osječki proljetni sajam 2020., sajam poljoprivrede i prehrane te 21. Obrtnički sajam. Direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović kaže da će se predstaviti 180-ak izlagača, među kojima je i sponzor sajamskih manifestacija tvrtka Pevex d.d., sa svojim širokim asortimanom. Svečano otvaranje sajma je 6. ožujka, u 11 sati, na otvorenom prostoru sajma, a Vukašinović navodi kako su i ulaz i parkiranje besplatni za posjetitelje koji mogu doći razgledati što su izlagači iz cijele Hrvatske te Srbije i Mađarske za njih pripremili od 10 do 19 sati na Sajamskom prostoru Pampas Osijek na 2000 m² u paviljonima 1 i 2. Popunjen je i otvoreni prostor na 5000m².


Pokrovitelji su ministarstva poljoprivrede, gospodarstva, poduzetništva i obrta te regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, HGK ŽK Osijek i Obrtnička komora Osječko-baranjske županije.
Prema riječima regionalnog koordinatora prodaje Darka Vrhara, tvrtka Pevex već godinama sponzorski prati Sajam, što potvrđuje isplativost kako za njih, tako i za posjetitelje, prema ostvarenim prodajama i sklopljenim ugovorima s tvrtkama izlagačima i posjetiteljima, pohvalio je organizacijsku sposobnost kako Osječkog sajma, tako i direktora Vukašinovića. Beneficije sponzoriranja sajma prepoznali su i Općina Čepin, Noky Security d.o.o., Prvo hrvatsko pivo 1664 d.o.o., i Turistička zajednica Osijeka. Sajamske priredbe održavaju se, između ostaloga, i pod medijskim pokroviteljstvom Glasa Slavonije, Agro Glasa i Slavonskog radija.
Nastupit će Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Osijek (HGK ŽK) koja objedinjuje izlagače gospodarskih komora Hrvatske obrtničke komore Osječko–baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske i Međimurske županije, udruženje obrtnika Osijeka i Vinkovaca, općine Semeljci, Antunovac i Petrijevci te Grad Vinkovci.
Na Sajmu su nezaobilazna i stručno-prateća događanja, odnosno stručni skupovi i savjetovanja te demonstracije i prezentacije rada strojeva, uređaja i opreme.


O važnosti prve ovogodišnje sajamske priredbe, koja ponovno potvrđuje značaj "Osječkog sajma" u regiji i Osijeku kao središtu poljoprivredne proizvodnje, što svjedoči o njemu kao značajnom mjestu koje zauzima u sajamskoj industriji, govorili su i dogradonačelnica Osijeka Žana Gamoš, Darko Knežević, predsjednik Obrtnike komore OBŽ-a, pročelnica UO-a za gospodarstvo OBŽ-a Ivana​ Katavić Milardović, predsjednik HGK ŽK Osijek Zoran Kovačević.


"Tradicija sajmova pokazuje koliko su bitni za Osijek i našu regiju. Zahvaljujući Gradu Osijeku, Osječkom sajmu i sponzorima, ulaz i parking su besplatni. Pozivamo sve da dođu i kupe što im je respektabilan broj izlagača pripremio za ovu prigodu. Osječkom sajmu cilj je poticanje gospodarstva, sajam je bitan jer analize ukazuju da na jednu uloženu kunu sedam se kuna vraća u gospodarstvo", kaže Vukašinović. Darko Pejić

PEVEX I SPONZOR I IZLAGAČ - NUDI POSEBNE POGODNOSTI
Vrhar kaže da je Pevex sponzor i izlagač, nudi širok asortman privatne marke Samopev od građevine do boja, asortiman za građevinske radove i asortiman vrta i sporta, što uključuje mehanizaciju i vrtni namještaj. "Dolaze nam maloprodajni i veleprodajni kupci kojima demonstriramo proizvode u prodajnim centrima kao najveća trgovačka kuća sa širokim asortimanom u Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru i Virovitici, a ove godine planirano je otvaranje Pevexa u Vinkovcima. Segmentirali smo kupce i nudimo posebne pogodnosti i uštede kod kupnje s Pevex karticama", kaže Darko Vrhar.
Možda ste propustili...

POZITIVNI UTJECAJ NA OKOLIŠ I DRUŠTVO

HPB je potpisnik Načela odgovornog bankarstva

CROBEXI PORASLI ČETVRTI DAN ZAREDOM

Najviši rast u 7 mjeseci

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZVOJ RURALNIH PODRUČJA

Brendiranjem poljoprivrede do veće vrijednosti proizvoda

2

SPUSTILA SE I OČEKIVANJA POTROŠAČA

Ekonomska klima u RH zamjetno je pogoršana

3

POD PRITISKOM PANDEMIJSKIH OGRANIČENJA I USPORAVANJA GOSPODARSTVA

Prodaja pametnih telefona u Kini naglo pala