Novosti
DAVOR BOGDANOVIĆ PROMIJENIO KLUPSKE BOJE

Kapetan mursaša najveće je pojačanje brodske Marsonije
Objavljeno 11. kolovoza, 2023.

Kada početkom sljedećeg tjedna odbojkaši Murse-Osijek počnu pripreme za novu sezonu, morat će se razmišljati i o izboru novog kapetana momčadi. Posljednje dvije sezone u toj je ulozi bio Davor Bogdanović, koji će od jeseni zaigrati u novoj sredini. Neće otići daleko od matične, karijeru će nastaviti 90-ak kilometara zapadno od grada na Dravi, u dresu brodske Marsonije.



Odlazak Bokija svakako je iznenađenje, jer ovaj 32-godišnjak bio je među stožernim igračima u sastavu Marija Tepperta, te je bio i u osječkim projekcijama za nadolazeću sezonu. Nakon tri godine uspješne suradnje Bogdanović je odlučio karijeru nastaviti u drugom smjeru.

- Iako još mogu igrati na visokoj razini, polako razmišljam i o životu nakon aktivne karijere. Preostao mi je još diplomski na Kineziološkom fakultetu, težim prema stalnom zapošljavanju, stoga je razlog odlaska iz Murse prije svega poslovne prirode - kaže primač/pucač, koji je, osim za osječki klub, u karijeri još igrao za Zagreb, Centrometal i Rijeku. Sada odlazi u Marsoniju, koja je prošle sezone jedva spasila elitni status. S druge strane, Mursa-Osijek osvojila je Kup i bila nadomak naslova prvaka države. Bit će to velika promjena za igrača koji je u posljednje tri godine dvaput osvajao Kup Hrvatske, a ovog je proljeća malo nedostajalo da u ruke primi i pokal namijenjen državnom prvaku.

- Ostvarili smo odlične rezultate, šlag na tortu trebao je biti prvi naslov prvaka Hrvatske. Bili smo jako blizu, vodili smo 2:0 u finalnoj seriji, ali na kraju smo opet morali čestitati Mladosti. Šteta, ali poraz u finalu play-offa ne može pokvariti ukupan dojam. Igrali smo odlično na domaćoj i međunarodnoj sceni, osvajali trofeje, pobjeđivali ugledne momčadi, a punili smo i Malu dvoranu Gradski vrt. Upravo mi je i zbog navijača žao što nismo uzeli dvostruku krunu, ali što da se radi - kaže sada već bivši kapetan mursaša i kvalitetno pojačanje brodskog superligaša.

- Intenzivne su bile posljednje tri sezone, koje su me, moram priznati, i dosta iscrpile. Imao sam puno obveza, ne samo odbojkaških, stoga sam se odlučio na ovaj potez i nastaviti karijeru u sredini koja ipak nije toliko ambiciozna. No Marsonia se ovog ljeta osnažila, nisam jedini koji je stigao iz hrvatskog viceprvaka (Mursu napustio i libero Luka Kraljević i također otišao u Sl. Brod), stoga se veselim izazovima u novoj sredini - kaže Bogdanović, koji je za kraj poručio.

- Neću dugo čekati na povratak u Gradski vrt. Već u 2. kolu Superlige, početkom listopada, stižem sa svojim novim klubom. Bit će malo čudno s druge strane mreže, ali od jeseni su sve moje ambicije vezane uz Marsoniju - kaže Davor Bogdanović, koji je prošle sezone bio jedini Osječanin u udarnom sastavu superligaša s Drave, koji će uskoro obznaniti novog čovjeka u kapetanskoj ulozi. N. Benčina
Davor Bogdanović

novi igrač Marsonije

Iako još mogu igrati na visokoj razini, polako razmišljam i o životu nakon aktivne karijere. Preostao mi je još diplomski na Kineziološkom fakultetu, težim prema stalnom zapošljavanju, stoga je razlog odlaska iz Murse prije svega poslovne prirode