Novosti
U VUKOVARU ZAVRŠEN BONOFEST

Dominiks iz Žepča pobjedio na 9. Festivalu duhovne glazbe
Objavljeno 11. svibnja, 2014.

VUKOVAR - Dominiks iz Žepča pobjednik je ovogodišnjeg Festivala duhovne glazbe ''Bonofest'' koji je održan u Pastoralnom centru sv. Bone i crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru. Festival je ušao u devetu godinu postojanja, a ove godine održan je pod geslom “Hodaj hrabrije”.

Na početku održavanja “Bonofesta” nazočnima su se obratili povjerenik Vlade RH za grad Vukovar Damir Grizelj, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, kao i pokrovitelj ove duhovne manifestacije Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, koji je poklonio srebrni medaljon blaženog Alojzija Stepinca gvardijanu franjevačkog samostana u Vukovaru, fra Gordanu Propadalu, te otvorio “Bonofest”.

- Drago nam je da svake godine imamo nove pjesme, a posebno nam je drago kad odemo u neko mjesto pa nam kažu da pjevaju pjesme s “Bonofesta” - istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora Bonofesta fra Ivica Jagodić.

Festival je počeo radionicama za sudionike festivala, u kojima su, ovisno o svojim afinitetima, učili o pisanju teksta, glazbe i aranžmana te interpretaciji pjesama. Radionice su vodili glazbeni profesionalci Marija i Ivana Husar, Goran Kovačić, Saša Miočić, Ante Gelo i Josipa Dević.

- Deveta je godina festivala i ovdje sam od samog početka, kad je fra Ivica Jagodić krenuo u Festival duhovne glazbe u Vukovaru. Prije tri godine ukazana mi je velika čast, te sam izabrana za umjetničku ravnateljicu i onda smo krenuli raditi male promjene. U prvom dijelu koji je održan u Pastoralnom centru sv. Bone mogli smo vidjeti predivne skupine iz Hrvatske, kao i BiH, on je bio natjecateljski, a pobjednik je bio Dominiks iz Žepča - istaknula je Marija Husar, umjetnička ravnateljica festivala.

Ovogodišnji festival organiziran je pod pokroviteljstvom Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, visokim pokroviteljstvom Grada Zagreba, Vukovarsko-srijemske županije te Grada Vukovara.M.Kokaj

SUDIONICI FESTIVALA

U prvom dijelu koji je održan u Pastoralnom centru sv. Bone nastupili su Denis i Dino Božinović, Goran Mladin, Marija Cerovac, VIS Zvijezda mora (Neum, BiH), VIS David (Knin), Zbor Belafuža (Zadar), Dominiks (Žepče, BiH) i Cenacolo band (Vrbovec). Drugi dio festivalske večeri održan je u crkvi sv. Filipa i Jakova uz pratnju bonofestovog banda, a nastupili su: Adrijana Baković, Alan Hržica, Zvonimir Kalić, Dajana Blažević, Apostoli mira, Zbor Izvor, Vis Damjan, Mia Kordić, Sliryc 33, Željka Marinović, Petra Antolić, Martin Šaban, Goran Bošković, Djordjija Palić, Emanuel, Ivana i Marija Husar, te Zbor župe Preslavnog imena Marijinog, te Max Hozic u spomen na Vinka Cocu.