Novosti
MOST

Mi nikad nismo kalkulirali, vidjet ćemo još što će biti nakon ove noći
Objavljeno 17. travnja, 2024.

Prema izlaznim anketama objavljenih u nedjelju nakon zatvaranja birališta, Most je osvojio 9 mandata što je zastupnik Marin Miletić prokomentirao riječima da već imaju jedan mandat više nego u prethodnom sazivu, a do kraja večeri Most bi mogao osvojiti još koji mandat.

"Iskustvo nas uči da se zna negdje dobiti mandat, dva ili tri, negdje se izgubi, pa je bolje sačekati još par sati, bit ćemo pametniji", rekao je Miletić.

Najbolje rezultate, prema anketama, Most je ostvario na jugu zemlje, dva mandata u devetoj jedinici, uz mogući drugi mandat i u desetoj.

"Velika izlaznost pokazuje da se podigla razina svijesti, ljudi su shvatili da je vrlo bitno izaći na izbore, što je vrlo pozitivno. Zahvalio bih se mojim Istrijanima i Riječanima jer ću prema anketama i dalje biti njihov glas u Hrvatskom saboru", kazao je.

Na pitanje je li moguće ponavljanje izbora, s obzirom da se trenutno ne nazire nova parlamentarna većina, Miletić odgovara da je Most na sve spreman.

"Mi nikad nismo kalkulirali, vidjet ćemo još što će biti nakon ove duge noći."

"Izlazne ankete su dobra indikacija kakvi će bit rezultati, devet mandata nas čini zadovoljnim, ali se nadam i vjerujem da ćemo nakon objave rezultata imati koji mandat više. Dosta je tu rubnih mandata, moglo bi tu biti promjena", rekao je zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Trpimir Goluža, drugi na listi u drugoj izbornoj jedinici.

Ako rezultati budu podudarni sa izlaznim anketa, postizborni proces mogao bi biti dug i trnovit, poručio je.

"Ali to je draž politike. Vidjet ćemo sada koliko će pojedine stranke ostati pri svojim stavovima koje su pred izbore jasno proklamirale prema svojim biračima. Ne treba isključiti ni mogućnost ponavljanja izbora, ali pričekajmo još par sati", kazao je Goluža. H

Možda ste propustili...

U PRIMJENI ĆE BITI ZA DVIJE GODINE

Napokon usvojen pakt o migracijama i azilu

SVEUČILIŠNI PROFESOR DAMIR AGIČIĆ:

Historiografija pod političkim pritiscima