Novosti
PREDSTAVLJEN AMBICIOZAN PROJEKT NOVOG NOGOMETNOG KAMPA

NK Osijek od proljeća 2015. na novom stadionu u Gradskom vrtu
Objavljeno 28. rujna, 2012.

Vezani članci

PREDSTAVLJEN NOVI PROJEKT ŠKOLE NOGOMETA NK OSIJEK

Cilj - približavanje djece osječkom prvoligašu

OSIJEK - Uz usuglašavanje detalja vezanih uz organizaciju kvalifikacijskoh susreta Hrvatske i Walesa, jučer je važna tema razgovora gradonačelnika Krešimira Bubala i predsjednika HNS-a Davora Šukera bila i prezentacija novog nogometnog kampa. Riječ je o ambicioznom projektu kojim bi Osijek dobio centar za razvoj mladih nogometaša, a osječki prvoligaš moderni stadion, s mnogo boljim uvjetima nego do sada. Izgradili bi se novi nogometni tereni, a na samom stadionu, na kojem su potrebni i najveći radovi, i ostali popratni sadržaji poput hotelskog smještaja.

Kapacitet stadiona u Gradskom vrtu bio bi oko 15.000 mjesta, bio bi potpuno natkriven i bez atletske staze. Ona bi se premjestila na sjeverno pomoćno igralište, gdje bi se prvo uredio stadion za 2.000 mjesta. Sjevernu i južnu tribinu čekala bi rekonstrukcija, dok bi se zapadna potpuno srušila, a teren potom ukopao.

- Uređivanje sportskog centra Gradski vrt bitno je za razvoj mladih nogometaša u Osijeku, u kojem je poniknulo mnogo velikih igrača, među kojima i sam Davor Šuker. Nismo išli megalomanski u ovaj projekt, nego s realnim osnovama, a veliku pozornost posvetili smo i energetskoj učinkovitosti - pojasnio je Bubalo, naglasivši kako bi 75 posto novca povukli iz fondova EU, dok bi za ostatak zajednički sudjelovali Županija osječko-baranjska, Grad Osijek i HNS.

Oduševljenje projektom iznio je i sam predsjednik HNS-a Šuker, koji je uz pohvale i najavio maksimalnu podršku.

Ako sve prođe prema planu, projekt bi trebao biti dovršen sljedeće godine, pred čiji bi se kraj krenulo i u same građevinske radove. Najprije bi se uredio pomoćni stadion, na kojem bi NK Osijek igrao utakmice do dovršetka glavnog, koji bi u funkciji trebao biti do proljeća 2015. godine. G. Roguljić

15-20

milijuna eura predviđena je cijena nogometnog kampa, od čega bi se 75 posto troškova pokrilo iz pristupnih EU fondova

Možda ste propustili...

JEDNO OD NAJPREPOZNATLJIVIJIH LICA HRVATSKE TELEVIZIJE

Preminuo novinar Damir Matković

ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA

Ekshumacija kod Bogdanovaca