Regija
SLAVONSKI BROD OBILJEŽIO SVOJ DAN

Počasna građanka Ivana B.-Mažuranić
Objavljeno 16. svibnja, 2024.
SLAVONSKI BRODPolaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg križa na Gradskom groblju nastavljen je program obilježavanja Dana Slavonskog Broda i blagdana svetog Ivana Nepomuka. Predstavnici Grada položili su vijence i kod Spomenika poginulim braniteljima te kod Spomenika poginuloj djeci u Domovinskom ratu. Potom je, u dvorani Glazbene škole, održana svečana sjednica u povodom Dana grada, koja je okupila brojne goste i uzvanike. Nakon predsjednika Gradskog vijeća Stribora Valente, nazočnima se obratio i gradonačelnik Mirko Duspara.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su javna priznanja i nagrade Grada Slavonskog Broda osobama koje su svojim radom pridonijele njegovu razvoju i ugledu, navode iz gradske uprave. Povelja počasnog građanina grada Slavonskog Broda postumno je dodijeljena Ivani Brlić-Mažuranić, iskazujući time poštovanje i zahvalnost spisateljici, a u povodu 150. obljetnice njezina rođenja.

Zlatna čaplja - nagrada za životno djelo postumno je dodijeljena mr. art. Josipu Jerkoviću, sveučilišnom profesoru, dirigentu i glazbenom piscu za iznimna ostvarenja te značajnu ostavštinu zborske umjetnosti.

Grb grada Slavonskog Broda dodijeljen je: Nikoli Veočiću za iznimno zalaganje na podizanju gospodarskog ugleda tvrtke Đuro Đaković – Alatnica, obrtničkoj obitelji Majić za dugogodišnji izniman doprinos u promicanju obrtništva i tradicije stvaralaštva, "Brodskom kolu" za 60 godina kontinuiranog njegovanja slavonske tradicijske kulturne baštine, Glazbenoj školi Slavonski Brod za 70 godina postojanja, Šimunu Buzovu za dugogodišnji dobrotvorni rad i iznimno zalaganje u organizaciji i promociji sportskih aktivnosti.

Štit Berislavića dodijeljen je: Draženu Kasunu za dugogodišnji izniman doprinos u kreiranju medijskog sadržaja, Jadranki Vuzem Pličanić za iznimna sportska dostignuća, Mariju Vujiću za izniman doprinos u Domovinskom ratu i humanitarno djelovanje u mirnodopskom vremenu, Zdenku Horvatu za iznimno zalaganje u odgoju brojnih generacija karate-natjecatelja, Planinarskom društvu “Dilj-gora” za 100 godina nesebičnog djelovanja na očuvanju tradicije planinarstva. D.S.R.

Dijana Stanić Rešicki
Možda ste propustili...

ŽALE SE DA JE U ČOLNIĆEVOJ NEIZDRŽIVO

Kao da smo na autocesti: Ulicom dnevno projuri 2600 auta

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA ‘’SLATKO ZAGORJE U NAŠICAMA’’

Ponudili zlevanku, štrukle, klipiće

TRODNEVNOM MANIFESTACIJOM „NEMA SELA NAD BABINE GREDE“

Babogredci se iznova potvrdili kao istinski čuvari tradicije i običaja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DUNAV KOD BATINE POČEO OPADATI

Za najviše tjedan dana povratak na Zeleni otok

2

MARATONSKO RIBIČKO NATJECANJE SRD-A BANDAR BIZOVAC

U 52 sata upecali gotovo
200 riba teških skoro tonu

3

U PERIVOJU PRANDAU-MAILATH

Na Miholjačkom sajmu sudjelovalo 55 izlagača