Regija
PROVELA MNOGE USPJEŠNE PROJEKTE

Lareta Žubrinić imenovana eTwinning ambasadoricom
Objavljeno 7. svibnja, 2024.
NOVA BUKOVICA - Agencija za mobilnost i programe Europske unije imenovala je Laretu Žubrinić, ravnateljicu Osnovne škole Vladimira Nazora u Novoj Bukovici, e-Twinning ambasadoricom.



Tako je slavonsko-baranjska regija dobila četvrtog e-Twinning ambasadora (uz učiteljicu Adrianu Leko iz osječke OŠ "Grigor Vitez", ravnatelja OŠ Lovas Marka Brajkovića i studenta Davora Japundžića iz Osijeka) i jednu od samo četvero ambasadora iz redova ravnatelja odgojno-obrazovnih ustanova u Hrvatskoj. Naime, e-Twinning ambasadorima za razdoblje od 2022. do 2027. godine do sada imenovani su ravnatelji Marko Brajković (Osnovna škola Lovas), Suzana Hitrec (Upravna škola Zagreb) i Tomislav Pavlović (Osnovna škola Ludina).



Zajednica škola u Europi e-Twinning, koja obuhvaća nastavnike i ostalo školsko osoblje osnovnih i srednjih škola, pokrenuta je 2005. godine, od 2022. nalazi se na Europskoj platformi za školsko obrazovanje (ESEP), a financira se iz europskog programa za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport Erasmus+.



Osim četvero ravnatelja odgojno-obrazovnih ustanova, eTwinning ambasadorima u Hrvatskoj do sada je imenovano 14 osoba u kategoriji odgojno-obrazovnih radnika (odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika) te jedan student.



Imenovanje eTweinning ambasadoricom ravnateljici Žubrinić priznanje je za dugogodišnju predanost unapređivanju odgojno-obrazovnog procesa u OŠ Vladimira Nazora u Novoj Bukovici.



Posljednji eTwinning projekt koji vodi pod nazivom "Life is a camera" sa svojim učenicima realizirala je i za vrijeme školskih praznika. Učenici Ivana, Ana, Dario, Tena i Carmen svoje su slobodno vrijeme proveli u školi odrađujući planirane projektne aktivnosti koje su bile na rasporedu. P.Žarković
Možda ste propustili...

PUTOVANJE U SVIJET ‘’NOVE STVARNOSTI’’

Našički gimnazijalci u Đurđenovcu

KLUB HDZ-A BIZOVAC:

Ne rješava se problem vrtića

DIO PROGRAMA “SVIBANJ, MJESEC ZAŠTITE OD POŽARA”

Dan otvorenih vrata đakovačkog DVD-a

Najčitanije iz rubrike