Regija
9. SLATINSKI OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Kratofil: Naše je obrtništvo danas snažnije nego ikada
Objavljeno 7. svibnja, 2024.
Predstavilo se šezdeset obrtnika i poduzetnika s područja cijele Slavonije
SLATINA



U Parku 136. slatinske brigade održan je 9. slatinski obrtničko-gospodarski sajam, koji je i ove godine organiziralo Udruženje obrtnika Slatina pod pokroviteljstvom Grada Slatine, gradske Turističke zajednice, Gradske razvojne agencije Slatine, Virovitičko-podravske županije te Hrvatske obrtničke komore i Područne obrtničke komore VPŽ-a.

Na svečanosti otvorenja sajma predsjednik Udruženja obrtnika Slatina Zlatko Šomođi izrazio je zadovoljstvo što je obrtnički sajam obogaćen velikim brojem izlagača, osobito što su se uz obrtnike odazvali i poduzetnici svih vrsta, od poduzeća, preko OPG-a i zadruga, do kućne radinosti.

– Cilj je sajma obrtnicima i svim izlagačima pružiti priliku da svoj rad i svoje proizvode predstave građanima potencijalnim kupcima i poslovnim partnerima kroz proces nastanka proizvoda i usluga. U suradnji sa slatinskim srednjim školama, kroz promociju obrtničkih zanimanja, želimo buduće učenike potaknuti da upišu neko obrtničko zanimanje te im pokazati koje su vještine njihovi vršnjaci već usvojili tijekom školovanja. – rekao je Šomođi.

Izlagače i posjetitelje sajma pozdravili su obnašatelj dužnosti gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić i virovitičko-podravski dožupan Marijo Klemet, a sajam je otvorio predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratofil.

– Upravo je obrtništvo okosnica našega gospodarstva, jer ono u ovom trenutku zapošljava više od 13 posto radno sposobnog stanovništva, i to je pokazatelj da obrtništvo i gospodarstvo u Hrvatskoj snažno rastu. U Hrvatskoj ima 11.000 obrta više nego u isto vrijeme prošle godine, u Virovitičko-podravskoj županiji je 110 novootvorenih obrta, i u gradu Slatini ima više od 20 otvorenih obrta u proteklih godinu dana. To nam govori koliko je naše obrtništvo snažno, ono je danas jače nego ikada. Upravo su ovakvi sajmovi prilika da obrtnici ovoga područja i ovoga grada i županije pokažu što znaju, što mogu svojim zlatnim rukama raditi i učiniti, koje proizvode i usluge mogu ponuditi i na taj se način približiti svim našim sugrađanima – rekao je predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratofil.

Na Slatinskom obrtničko-gospodarskom sajmu svoje proizvode i usluge predstavilo se 60-ak izlagača, odnosno obrtnika i poduzetnika s područja Đakova, Rešetara, Požege, Vinkovaca, Virovitice, Pitomače i Slatine. Tijekom cjelodnevne manifestacije bilo je nagradnih igara, igraonica za djecu, radionica, promocija obrtničkih zanimanja, degustacija proizvoda, vožnje kočijom, a posebno je predstavljen kovački zanat obitelji Trstenjak iz Velike Črešnjevice. Nastupio je KUD Dika, učenici Industrijsko-obrtničke škole održali su modno-frizersku reviju, a za glazbeni ugođaj pobrinuli su se Suhopoljski tamburaši.

Izlagače na sajmu obišli su i predsjednik Gradskog vijeća Slatine Tomo Tomić, načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, potpredsjednica HOK-a Jelena Ivaniš, v.d. ravnatelja GRAS-a Jurica Culej, predsjednik POK-a VPŽ-a Stjepan Kenjerić, dopredsjednica i tajnica POK-a VPŽ-a Ivana Vanjhal i Maja Geci te predsjednici udruženja obrtnika Boris Meter iz Virovitice i Tomislav Vukadin iz Đakova.

Petar Žarković
Možda ste propustili...

I “LEPTIRIĆI” SUDJELOVALI U DJEČJEM ATLETSKOM NATJECANJU

Inkluzija je važna za sve mališane

KOALICIJA HNS-HSS-HSU O IZBORIMA ZA VMO, 9. LIPNJA

Pološki Jurjević: MO-ovi ne funkcioniraju zbog gradske vlasti

20. OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA

Natjecalo se gotovo 700 mališana

Najčitanije iz rubrike