Regija
DOBILI IH NA KORIŠTENJE

HGSS-u i ribočuvarima po čamac od Županije
Objavljeno 21. svibnja, 2024.
VINKOVCI - Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja Stanici Vinkovci i Športsko-ribolovnom savezu VSŽ.a Vukovarsko-srijemska županija dala je na korištenje dva čamca s prikolicama, motorima i dodatnom opremom, svaki vrijedan gotovo 15 tisuća eura, što će pomoći pri spašavanja ugroženih na vodama i nadzoru poštovanja propisa u sportskom ribolovu.

- Ovaj nam čamac puno znači, ali jednako puno znači i za cijelu zajednicu. To je čamac koji je prvenstveno bio nabavljen preko projekata Europske unije i udruge Bubamara, a mi ga koristimo 7, 8 godina. Nažalost, bio je stečaj i s udrugom se dogodilo to što se dogodilo. Županija nam je izišla u susret, kupila je čamce i mi ih i dalje nastavljamo koristiti kako smo ih koristili – rekao je na primopredaji pročelnik Stanice HGSS-a Vinkovci Zlatko Becić, pojašnjavajući kako je dojava o nekoj nesreći HGSS-u dojava za svih 25 stanica koliko ih je u Hrvatskoj, a ako se pokaže potreba za tim plovilom, on se koristi po cijeloj Hrvatskoj. Tako je vinkovačka Stanica HGSS-a svoj čamac već koristila na dubrovačkom području, za potrebe osiguranja na Maratonu lađa u Metkoviću i u svim drugim akcijama gdje je potrebno plovilo s jakim motorom koje može prevesti mnogo ljudi i opreme.

- Mi ga najčešće koristimo na Dunavu, pogotovo kad je brza i visoka voda te kada ima plutajućih predmeta, jer je ovo idealno plovilo za takve stvari - dodao je Zlatko Becić.

Za svakodnevne aktivnosti svoj će čamac koristiti i Športsko-ribolovni savez VSŽ-a, koji upravlja područjem od 300 kilometara vodotoka i tri tisuće hektara voda.

- Svakako će nam ovo vozilo puno značiti, pogotovo jer je riječ o jednom vrhunskom plovilu koje ćemo mi koristiti kao ovlaštenik ribolovnog prava za čuvanje i nadziranje ribolovnih voda. Veliko je područje kojim upravljamo i dosta ga je zahtjevno pokrivati, a ovaj će nam čamac posebno koristiti za rijeku Savu i neke nedostupne prostore - rekao je predsjednik ŠRS-a VSŽ-a Zlatko Kobašević, dodajući kako će sada imati dva vozila, što znači da će moći napraviti dvije pokretne ekipe ribočuvara i samim time biti mnogo brži i učinkovitiji. M. Flego
PRIKOLICE, MOTORI, DODATNA OPREMA
I župan Damir Dekanić zadovoljan je što Županija može materijalno pomoći dvjema službama. “Dva čamca s prikolicama, motorima i dodatnom opremom, svaki vrijedan gotovo 15 tisuća eura, dali smo na korištenje HGSS-u Vinkovci i Športsko-ribolovnom savezu VSŽ-a. Sigurni smo da će i u jednom i u drugom slučaju biti iznimno korisni, kako za spašavanje unesrećenih tako i za ribočuvarsku službu, koja ima itekako puno posla u nadziranju i čuvanju ribolovnih voda”, zaključio je župan Dekanić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODRŽAN 4.:BRUT - BARANJA RURAL TRAIL

Više od stotinu biciklista
pedaliralo je planinom

2

MARATONSKO RIBIČKO NATJECANJE SRD-A BANDAR BIZOVAC

U 52 sata upecali gotovo
200 riba teških skoro tonu

3

SPOMEN NA SUDIONIKE KRIŽNOG PUTA I MJEŠTANE NAŠIČKIH SELA

Komemoracija za nevine žrtve na gubilištu Crni potok