Sport
SLAVONSKI OBRAČUN U BIJELOM BRDU

BSK planira susjeda kući ispratiti bez ičega, Zrinski ne vjeruje u solinsko čudo
Objavljeno 27. travnja, 2024.
Nastavlja se borba za vrh, kao i ostanak u SuperSport Prvoj nogometnoj ligi. Na rasporedu je 28. kolo, počelo je u petak, završava se u nedjelju, a igra se i slavonski derbi. BSK-u u Bijelo Brdo dolaze susjedi iz Vinkovaca, nogometaši Cibalije.

BSK je trenutno iznad zone koja znači ispadanje, ali i mjesto iznad onog koje vodi u kvalifikacije za ostanak, međutim Bjelobrđani se ne smiju ni minutu opustiti. Cijele ove sezone "plešu po rubu", svaki novi poraz nosi još veće probleme, pa u današnjoj utakmici (subota, 17 sati) moraju pronaći način kako susjeda kući poslati bez ičega. Svoju računicu ima i Cibalia, koja je u nešto povoljnijem položaju od Bjelobrđana, ali nije još osigurala ostanak, pa o porazu u vinkovačkoj svlačionici nitko ne želi ni razmišljati. Život u gradu na Bosutu nije lagana, žalosno je gledati agoniju koju Cibalia godinama živi, zato svaka čast igračima i ljudima koji su s klupe vodili i još vode vode klub. Nije nimalo lagano raditi u nesređenoj sredini, ali unatoč svemu oni se grčevito bore da Cibalia ne padne još niže, a u Genscherovoj su uvjereni, kako god utakmica u Bijelom Brdu završila, da ovosezonski ostanak u prvoligaškom društvu nije upitan.

Vodeći dvojac SuperSport Prve lige ovoga vikenda igra na istom mjestu, na Športskom centru Hrvatskih vitezova u Dugopolju. Lider Zrinski 1664 Osječko u subotu, Šibenčani u nedjelju. Suparnik Zrinskog je "fenjeraš" Solin, koji domaće utakmice igra u Dugopolju, a Šibenčani se u nedjelju sastaju s pravim domaćinom, nogometašima Dugopolja.

Iako mnogi misle da Zrinski čeka lagan posao, momčad Igora Budiše jest favorit, ali tu utakmicu ne smije shvatiti u stilu “lako ćemo”. Solinjani, ma što god tablica pokazuje, nisu baš tako bezazlen suparnik, posebice kad se bore za “goli život”. Momčad koju s klupe vodi Luka Bonačić još ima šanse izbjeći ispadanje, a svaki bod joj je supervažan, pokušat će prirediti čudo u Dugopolju, ali Budiša i njegovi igrači baš i ne vjeruju u čuda, jer spremali su se da se ono ne dogodi. I. Liović
28. KOLO SUPERSPORT PRVE LIGE
Danas (subotu) od 14.50 igraju Orijent (Rijeka) - Croatia Zmijavci, a od 17 BSK (Bijelo Brdo) - Cibalia i Solin - Zrinski Osječko 1664. Kolo u nedjelju zatvaraju Dugopolje - Šibenik. Jučer su igrali Jarun (Zagreb) - Vukovar 1991 te kasnije Sesvete - Dubrava Tim kabel (Zagreb).

Najčitanije iz rubrike