Sport
BROKERI UVJERLJIVO STARTALI

Veterani u glavnim ulogama, vrlo dobra najava za dvokorak
Objavljeno 15. travnja, 2024.
Poslali su osječki košarkaši odmah snažnu poruku rivalima u doigravanju za prvaka Prve hrvatske lige. Polufinalna serija protiv Samobora otvorena je uvjerljivom pobjedom, kvalitetnim izdanjem, koje bi trebalo sugerirati da su Vrijednosnice Osijek dosegle željenu razinu forme u najvažnijem dijelu sezone.

Nema više puno prostora za popravak, taktiziranje, kalkulacije, sada je vrijeme da se ide punim gasom. Momčad Domagoja Kujundžića odmah je ubacila u najvišu brzinu i pokazala da je poraz od istog protivnika tjedan dana prije u borbi za bodove bio samo loš dan. Subotnje poslijepodne u Maloj dvorani Gradski vrt donijelo je pravo lice Brokera, a nakon što smo napustili dvoranu, bili smo uvjerenja da momčad još nije dosegnula limit. Treba nešto sačuvati i za nadolazeće utakmice, a ne smije se pritom ni previše uživati nakon startne pobjede. Nema opuštanja.

Završilo je na okruglih +30, poen je nedostajao do stotke, konačan rezultat realno pokazuje ono što se događalo na parketu. Manja nervoza bila je vidljiva tek u otvaranju utakmice, ali Brokeri su odmah preuzeli rezultatsku kontrolu, a kako je igra odmicala, prednost je samo rasla i protivniku postala nedostižna. Bili su Samoborci donekle prijetnja dok je snage i dobrih rješenja u rukama imao Kruno Simon. Svi su znali odakle dolazi najveća opasnost, koja je neutralizirana na vrijeme. Već na odmoru moglo je biti i više od +13 (52:39), ali stvari su sjele na svoje mjesto u trećoj dionici. Gosti od 25. do 29. minute nisu ništa pogodili, serija 11:0 uništila je i posljednji mogući otpor i u posljednjoj se četvrtini moglo igrati i revijalno, a pritom i odmoriti udarne snage.

- Bili smo koncentriraniji nego u prethodnom susretu. Puno bolje smo branili pick sa Simonom, iako je on na svoju individualnu klasu zabio 14 poena u prvom dijelu. Opteretili smo ga, dobro izmorili, a, s druge strane, mi smo imali i kvalitetna napadačka rješenja. Ništa čudno, jer smo, za razliku od dvoboja u Samoboru, sada bili kompletni, jači za Bjelanovića i Budimira - pojasnio je trener Kujundžić.

Upravo je kapetan odigrao sjajnu utakmicu. Nakon što je tri minute prije kraja prve dionice zakoračio na parket, na njemu je ostao nešto više od 20 minuta, a za to vrijeme ubacio je 17 poena, uz osam skokova i četiri asistencije. Najstariji igrač dvoboja (napunio 39 početkom godine, šest mjeseci stariji i od Simona) igrao je kao mladić, a drugi najstariji među Brokerima dao mu je najveću podršku. Mladen Primorac je za 23:23 minute također ubacio 17, imao je sedam skokova i pet asistencija. Ostatak momčadi također na razini, koju sada treba nastaviti održavati, po mogućnosti i povisiti. Već u utorak, kada je na programu druga utakmica u Samoboru, koju VROS želi riješiti u svoju korist i dvokorakom se plasirati u finale. N. Benčina
VRIJED. OS       99

SAMOBOR       69

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 300. Suci: Grubišić, Barišić i Lipovac

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Ashton 12 (2-5), Matuzović, Kujundžić 7 (3-4), Tomljenović 6, Dmitrović 4 (2-2), Vladović 9 (2-3), Budimir 17 (0-1), Šiško 8 (2-2), Bjelanović 8 (1-2), Primorac 17 (2-5), Šuvak 9 (1-1), Kotrulja 2

SAMOBOR: Strunjak 7, Lukačić 9 (2-6), Mustafić, Sedlar, Čretni Pavičić 2, Macner 8, Linde 3, Prkačin, Majić 8 (2-2), Simon 20 (6-9), Mandalinić 12 (0-1)

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 22:13, 29:25, 21:13, 26:18

Možda ste propustili...

ZAVRŠENO EUROPSKO GIMNASTIČKO PRVENSTVO

Dva zlata u Osijek, Benović i Srbić idu se brusiti za Pariz

DALIĆU, JESI LI GLEDAO OVU PREDSTAVU EL TORA?

Ramon Mierez - Bik koji vuče Osječane prema Europi

Najčitanije iz rubrike