Sport
SESVETE PALE U NAŠICAMA

NEXE od “minus jedan” do “plus deset” u 30 minuta, sada se čeka pomilovanje
Objavljeno 15. travnja, 2024.
Nije na dobro nagovještavala subotnja utakmica u Našicama. Rukometaši Sesveta u dvoranu Osnovne škole kralja Tomislava stigli su s tri boda prednosti. U prvom kolu Lige za prvaka u Sesvetama slavili su 38:33, a nakon toga susreta s našičke klupe smijenjen je Branko Tamše.

Prošle nedjelje NEXE-u se dogodio i prekinut susret sa Zagrebom, zbog čega je kažnjen oduzimanjem boda, pa se našička momčad našla u situaciji ne samo da mora pobijediti Sesvete s više od pet razlike nego i da do kraja Lige za prvaka treba čekati kiks Sesvećana ili "smilovanje" disciplinskog suca, da se ipak utvrde neke drukčije okolnosti prekida susreta sa Zagrebom, zbog čega bi Našičanima bio vraćen bod. Onaj dio u kojem su Našičani trebali pobijediti Sesvete na domaćem terenu s više od pet razlike ostvaren je u subotu u Našicama. NEXE je slavio 34:25, ali, kao što smo rekli na početku, ništa nije sugeriralo da će dobro završiti za našičku momčad. Već u prvoj minuti utakmice ozlijedio se Borna Manci Mičević, koji je nakon prodora nezgodno stao i zaradio distorziju zgloba desne noge, pa je za njega utakmica, na žalost, bila završena. Gostujuća momčad puno je odlučnije ušla u utakmicu. Ponovno je odličan bio vratar Perić. Dobro su gosti stajali u obrani, pa su četiri minute prije kraja prvog poluvremena imali dva pogotka prednosti. I onda se ponovno dogodila jedna neugodna situacija. Nakon što su suci odsvirali prekršaj za NEXE, gostujući igrač Josip Topić nije prema pravilima odložio loptu, nego ju je pokušao zadržati. Do njega je dotrčao Fahrudin Melić i pokušao mu uzeti loptu. U obostranom natezanju došlo je do konktakta zbog kojega je Topić pao na pod kao pokošen, uz gromoglasno negodovanje našičke publike. Suci su na kraju dodijelili Meliću crveni karton, a Topić je zaradio samo isključenje. Na kraju je NEXE ipak na odmor otišao s minimalnim zaostatkom. U nastavku su gledatelji, za koje je ovaj put ulaz u dvoranu bio besplatan, gledali potpunu rapsodiju. Razbranio se i Dominik Kuzmanović, što je dalo dodatni poticaj, pa je NEXE u 40. minuti imao četiri pogotka prednosti. Sesvete nisu pomišljale na predaju. Vratile su se na dva pogotka minusa, a tada je na vrata stao Mihailo Radovanović koji je s nekoliko obrana užario atmosferu i svojim igračima dao velik impuls. Napadački su odlični bili Lovro Jotić, Luka Moslavac i Predrag Vejin. Gradili su razliku domaćih, na kraju je pobjeda bila s vrlo visokih 34:24. Samo dodatno pitanje: Zašto je u Sesvetama moralo onako završiti?

- Treneri filozofi kažu da utakmica traje 60 minuta, ali nikome nije bilo svejedno nakon prvog poluvremena. Bilo je tu u svlačionici i teških riječi, koje su za mene čak i primjerene u takvim situacijama. U nastavku kao da je izišla druga ekipa. U drugom poluvremenu dobili smo ih s 11 razlike. I to Sesvete, koje smatram najčvršćom ekipom koja je došla u Našice otkad sam ja trener. Rade odličan posao, a mi smo napravili ono što smo trebali, pa ćemo vidjeti kako će ići dalje - rekao je Veselin Vujović, trener NEXE-a.

Komplimente za prvo poluvrijeme primio je i Igor Vori. Na kraju nije mogao biti ničim zadovoljan.

- Nisam mazohist, pa ne mogu biti zadovoljan porazom od deset razlike. Kao što možemo reći da je u drugom poluvremenu izišla druga ekipa NEXE-a, možemo reći i da je izišla druga ekipa Sesveta. Padali smo u duelima, NEXE se digao, a kada ne zabiješ, hvata te panika i što god smo napravili, oni su nas probijali. Ovo je za mene nemoguće, da izgubimo jedno poluvrijeme s 11 razlike. Ako hoćemo rasti, onda si ovo ne smijemo dopustiti - poručio je Vori.

Bit će zanimljivo u posljednja četiri kola Lige za prvaka. NEXE u utorak gostuje u Varaždinu, a Sesvete dočekuju Zagreb. Unatoč ovako visokom porazu "šahovske figure" Sesveta zasad su bolje posložene.

Krešimir Lacković
NEXE        34 (14)

SESVETE        24 (15)

NAŠICE - ŠSD OŠ kralja Tomislava. Suci: Tomislav Cindrić, Robert Gonzurek (Osijek)

NEXE: Kuzmanović (9+0), Račić, Bakić 2, Vejin 5, Marguč 4, Radovanović (4 obrane), Jotić 7, Manci Mičević, Gadža 3, Štrlek 2, Moslavac 6, Tomić 1, Cenić 1, Cohen, Melić 3 i Pribetić

SESVETE: Perić (6+0), Čaprić, Hršak 5, Jelovčić 3, Dumenčić 8, Prpić, Tomić, Turčić, Raužan, Šuker, Gavrić 5, Godec 2, Finek, Ćuk, Lasan i Topić 1

Sedmerci: NEXE: 6/6; Sesvete: 7/7; Isključenja: NEXE: 8 minuta (Bakić 2, Štrlek 2, Moslavac 2, Melić 2); Sesvete: 14 minuta (Jelovčić 2, Raužan 2, Šuker 2+2, Gavrić 2, Godec 2, Topić 2). Crveni karton: Melić (NEXE)

Možda ste propustili...

SAVATE PRVENSTVO HRVATSKE

HUS-u četiri medalje

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarčani žele poravnati račun

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

Najčitanije iz rubrike