Sport
DERBI SUSRET PAKET24 PREMIJER LIGE ZA RUKOMETAŠE

Vori: NEXE je sad kao ranjeni lav, Vuja će već nešto smisliti
Objavljeno 13. travnja, 2024.
Sjajno pripremljenu rukometnu atmosferu u Našicama prošle nedjelje uoči susreta sa Zagrebom pokvarili su događaji pred sam kraj prvog poluvremena. Derbi između NEXE-a i Zagreba je prekinut, susret je poslije registriran 10:0 za Zagrepčane, a NEXE-u je uz to oduzet i bod.

Slijedila je, naravno, žalba, pa epilog nje još očekujemo. U međuvremenu su rukometaši NEXE-a uspješno odradili četvrtfinale Kupa Hrvatske u Velikoj Gorici i osigurali nastup na završnom turniru Kupa, što im je sigurno najveća prilika za osvajanje trofeja, čime bi sigurno i ova sezona bila označena uspješnim. U prvenstvu se, naime, NEXE suočio s teškoćama i prije prekinute utakmice sa Zagrebom i oduzimanja boda. Na otvaranju Lige za prvaka Sesvete su na domaćem terenu u dvorani Jelkovec slavile 38:33. Nakon toga susreta došlo je do smjene Branka Tamšea na klupi NEXE-a. Prigodu za ispravljanje dojma Gromovi imaju danas od 18 sati, kada dočekuju Sesvete. Zadaća im je pobijediti s više od pet golova razlike i onda još čekati "smilovanje" stegovnog suca, koji bi incident zbog kojeg je prekinut susret sa Zagrebom ipak trebao okarakterizirati spletom nespretnih i nesretnih okolnosti, da se Našičanima ipak ne oduzme bod.

- Kristalno je jasno da moramo pobijediti ekipu koja je trenutno na drugom mjestu. Nakon toga nam preostaje čekati njihov eventualni kiks i gubitak jednog ili dva boda kako bismo mi dohvatili poziciju broj dva na prvenstvenoj ljestvici, koja vodi u doigravanje za prvaka. Sesvete su jako dobra, mlada ekipa, s kojom trener Igor Vori radi odličan posao. Uostalom, nakon poraza u Sesvetama došlo je i do smjene trenera i taj nesretni poraz dosta peče igrače i sve ljude u klubu. Sigurno je da ćemo se svi mobilizirati i pokušati odigrati dobru utakmicu i, naravno, pobijediti u fer i sportskoj atmosferi - poručio je Veselin Vujović, trener NEXE-a.

Stoga će biti izazovno za njegovu momčad, koja će imati sigurno lijepu potporu publike. Koliko je to bitna utakmica, svjedoči što je čelništvo RK NEXE za tu utakmicu odlučilo otvoriti mogućnost besplatnog ulaska u dvoranu Osnovne škole kralja Tomislava.

Iz Sesveta zato, s druge strane, dolaze sve informacije kako "napaljeni" stižu u Našice. U jedinstvenoj su prilici prekinuti dominaciju NEXE-a s titulom druge momčadi Hrvatske. Zanimljivo, ovo im je ovoga tjedna već drugo gostovanje u Slavoniji. U srijedu su gostovali u osječkom Zrinjevcu, gdje su svladali domaći sastav, te se plasirali također na Final Four Kupa Hrvatske. Sesvećani su tako i dalje u igri na dvije fronte.

- Dvije godine zaredom odlazimo na Final Four. To su velike stvari za naš klub. Respektirali smo Osijek, ali nakon dobro odrađenog posla već smo se okrenuli Našicama - rekao je Igor Vori, legendarni hrvatski rukometaš, trener kluba iz svoga kvarta, gdje je praktično odrastao.

Ne želi Vori ni čuti da je uoči dolaska u Našice njegova momčad u boljoj poziciji.

- NEXE ulaže velika sredstva, igraju respektabilno u Europi. Naš je cilj bio otići na Final Four Kupa, da budemo treći u Hrvatskoj i tu smo sada, a ovo sve ostalo je bonus. Smatram da je NEXE sada kada je ranjiv najopasniji. Mi ćemo pokušati najbolje što možemo, pa ćemo vidjeti. Što se tiče utakmice u kojoj smo mi pobijedili, ta je utakmica odigrana davnih dana, promijenilil smo trenera i siguran sam da će Vuja pripremiti nešto. U sportu se ne živi od jučer, idemo tamo uživati i pokazati najbolje što možemo.

Krešimir Lacković
Možda ste propustili...

SAVATE PRVENSTVO HRVATSKE

HUS-u četiri medalje

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

Najčitanije iz rubrike