Sport
GRANIČNA POLICIJA NA OPREZU

Kohorta ne ide u Split, posebice ne u Mostar
Objavljeno 11. travnja, 2024.
Kohorta ovoga vikenda neće put Splita, jer se utakmica Hajduk - Osijek igra pred praznim tribinama zbog divljanja Torcide nakon polufinala Kupa. Kohorta nije planirala nikamo iz grada, ali MUP Bosne i Hercegovine imao je neke druge informacije. Naime, MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona poslao je u srijedu službeni dopis Graničnoj policiji BiH da spriječi eventualni dolazak navijača Osijeka i Hajduka u BiH. Prema njihovim saznanjima, spremao se dolazak po tri autobusa iz Slavonije i Dalmacije zbog sudjelovanja na godišnjici proslave navijačke skupine Ultrasi (Zrinjski) iz Mostara. U tom dopisu se navodi kako su navijači Osijeka i Hajduka za cilj imali izazivanje nereda, i to protiv navijača mostarskog Veleža Red Army, koji su prije nekoliko dana oduzeli transparente najvećim rivalima, navijačima Zrinjskog,

- Uprava policije MUP-a HNK raspolagala je pouzdanom operativnom informacijom o mogućnosti organiziranog dolaska tri autobusa navijača iz Slavonije (Osijeka) i tri autobusa navijača iz Dalmacije (Hajduka). Navijači su imali za cilj sudjelovanje na godišnjici proslave navijačke grupe Ultrasi iz Mostara - stajalo je u objavi policije.

Zato je Granična policija BiH poduzela sve mjere i postupke iz svoje nadležnosti da se zabrani ulazak navijačkih grupa u BiH.

Ivana Liović
Najčitanije iz rubrike