Sport
SJAJNA LOJNA

Ovo nam je vjetar u leđa
Objavljeno 11. travnja, 2024.
Nogometašice Hrvatske pobijedile su u dvoboju 2. kola skupine B4 kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo Ukrajinu u Zaprešiću sa 1:0. Pogodak za sva tri boda Hrvatica zabila je Osječanka Izabela Lojna. Tom pobjedom naše su reprezentativke isprale gorak okus poraza u prvoj utakmici na gostovanju u Walesu (0:4) i vratile dobro raspoloženje u svoje redove.



- Znali smo i prije početka da je skupina zahtjevna, da ćemo igrati s reprezentacijama koje su bile u potovima ispred nas. Nakon poraza od Walesa nije bilo lako, ali oporavili smo se, protiv Ukrajinki dobro ušle u utakmicu. Prvo poluvrijeme bilo je bolje, a s izlaskom Balog (ozljeda) to se malo poremetilo. Drugo poluvrijeme imali smo malo sreće, a Ukrajinke su također imale nekoliko situacija. Najvažnija je pobjeda i da djevojke mogu vratiti samopouzdanje, jer one to zaslužuju svojim ponašanjem, odgovornošću, ljubavlju prema reprezentaciji, odnosno nogometu - kazao je nakon pobjede izbornik hrvatske ženske A vrste Nenad Gračan.



Pobjednika je presudila članica ŽNK-a Osijek Izabela Lojna zabivši sjajan pogodak iz slobodnog udarca. Lojna je naciljala, a vratarka Ukrajine Keliushyk bila nemoćna. Keliushyk se našla u položaju kao i vratarke hrvatskih ženskih nogometnih klubova kad se nađu protiv Lojne. Obično vade loptu iz svoje mreže.



- Moj pogodak donio nam je tri boda, nadam se da ćemo se i ubuduće veseliti. Nebitno je tko zabija, samo da mi pobjeđujemo, pa makar i Doris (hrvatska vratarka) zabila s gola. Za moj pogodak je najzaslužniji trener Jure jer mi je prije utakmice rekao da, ako budem imala slobodnjak, pucam po golu, jer vjetar nosi loptu - komentirala je osječka nogometašica.



Nakon poraza od Walesa Lojna tvrdi kako je ovo bio vjetar u leđa.



- Nažalost, protiv Walesa se možda dogodio taj neki loš dan. Možda smo ušli u utakmicu s nekim strahom, ali ovo sad je bilo mnogo bolje. Ova utakmica nam može samo donijeti bolji plasman. Treba sad to potvrditi protiv Kosova, trebamo pobijediti u obje utakmice i zacementirati drugo mjesto u skupini - dodala je Lojna.



Hrvatska je na drugom mjestu skupine s tri boda, a vodeći Wales ima šest bodova. Naše će nogometašice sljedeću utakmicu u kvalifikacijama za Euro igrati na Kosovu, 31. svibnja, a uzvrat je 4. lipnja u Hrvatskoj. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike