Sport
KICKBOXING PRVENSTVO HRVATSKE

Naslovi Lani Mađarić, Antoniju Krajinoviću, kao i dvojici braće Bilandžić
Objavljeno 10. travnja, 2024.
Dvorana Krešimira Ćosića u Zadru bila je domaćin Prvenstva Hrvaske u kickboxingu u kick lightu za starije kadete, juniore i seniore. Nastupilo je 277 natjecateljice i natjecatelja iz čak 55 klubova, a među njima i članovi osječkih kickoxing klubova Sveti Duh i HUS, koji su u grad na Dravi donijeli državne naslove.

S osvojene tri zlatne, jednom srebrnom i tri brončane medalje KBK Sveti Duh bio je najuspješniji klub u seniorskoj kategoriji. Zlatne medalje sa po tri ostvarene pobjede osvojili su državni reprezentativci Antonio Krajinović u kategoriji do 79 kg i braća Borna i Niko Bilandžić u kategorijama do 74 kg i 69 kg. Srebrnu medalju osvojio je Matej Ovčarik u kategoriji do 89 kg s dvije ostvarene pobjede, a bronce s jednom ostvarenom pobjedom pripale su Filipu Matiću u kategoriji - 74 kg i Anti Adžamiću u kategoriji - 84 kg. Brončana medalja prema ždrijebu pripala je Mikaelu Goluboviću u kategoriji iznad 94 kg. Pobjedu je u svojoj prvoj borbi u životu ostvario i odlični Luka Ruman u juniorskoj konkurenciji - 74 kg, ali je u borbi za medalju izgubio. Andrijan Šaronja izgubio je u prvom kolu u konkurenciji juniora - 69 kg, u kojoj je kategoriji ukupno bilo prijavljeno 30 natjecatelja.

Osijek je dobio i državnu prvakinju. Zasluge za to ima članica HUS-a Lana Mađarić, koja je u finalu kategorije do 70 kg svladala Luciju Bakalar, inače pobjednicu Svjetskog kupa. Lana je slavila prekidom na početku druge runde. Nažalost, propuštena je mogućnost da se u finalu nađu dvije članice osječkog HUS-a. Uz Lanu je u istoj kategoriji bila i Mia Ištuk. Našle su se u polufinalu u ždrijebu, te je Miji na kraju pripalo treće mjesto. U svakom slučaju, treba pogledati u almanahe i vidjeti je li Osijek već imao državnu prvakinju u nekom od kontaktnih sportova. Lani je ovo prva godina u seniorskoj konkurenciji i kao višestruka državna prvakinja u juniorskoj konkurencija dokazala je svoj talent i u seniorskoj, te ostala neporažena u svim domaćim mečevima. Kao osvajačica juniorskog svjetskog srebra i europske bronce te s titulom državnog seniorskog prvaka stekla je mogućnost nastupa na ovogodišnjem Europskom kickboxing prvenstvu. Od husovaca Jan Mikulić osvojio je treće mjesto kod starijih kadeta u kategoriji do 69 kg. K.Lacković
Lana je u finalu kategorije do 70 kg svladala Luciju Bakalar, inače pobjednicu Svjetskog kupa

Najčitanije iz rubrike