Sport
SUPERSPORT PRVA LIGA

Kad je Dogan dobro raspoložen, onda za Zrinski nema “frke”
Objavljeno 8. travnja, 2024.
Miljanić opet koban za Dubravu, zabio je dva pogotka i osigurao Cibaliji pobjedu u Zagrebu

Slavonci mogu biti zadovoljni nakon 25. etape SuperSport Prve nogometne lige. Svi osim Vukovara 1991, koji je u obračunu sa susjedom iz Bijelog Brda, u utakmici igranoj još u četvrtak, imao vodstvo od 2:0, a onda tu prednost prosuo u završnici utakmice i na kraju ostavio samo bod u Borovu naselju (2:2). No u redovima Vukovara već neko vrijeme nešto ne štima, trener Ivan Božić je, kao i prije njega Miroslav Bojko, postao bivši, a rezultati nikako da se poprave, pa na Dunavu već mogu razmišljati o sljedećoj sezoni i što to treba bolje napraviti kako bi se napao sam vrh poretka.



Zato na vrhu uživa Zrinski Osječko 1664, koji je u subotu lako riješio domaću zadaću protiv Croatije iz Zmijavaca (3:0), koja je u Slavoniju došla nakon blagog potresa u klubu. Prije dolaska u Osijek Marijan Karoglan, mlađi brat trenera Hajduka Mislava Karoglana, podnio je neopozivu ostavku na mjestu trenera Croatije iz Zmijavaca, ali za te probleme momčadi iz Imotske krajine Budiša i njegova momčad nisu imali nimalo sluha.

Da će to biti ugodno poslijepodne za domaćine u osječkom Gradskom vrtu, dalo se naslutiti već nakon desetak minuta utakmice, a nakon prvog poluvremena, u kojem je Zrnski zabio tri pogotka, bilo je jasno da će lider upisati novu pobjedu. Kad najbolji strijelac lige Dominik Dogan ima svoj dan, onda Zrinski ne mora stahovati. Upravo je Dogan već u osmoj minuti načeo goste, a u 12. je vratara Marija Gudelja svladao Luka Ćubel za 2:0. U završnici prvog poluvremena Dogan je još jednom pogodio za sigurnih 3:0, te došao do svog 17. prvenstvenog pogotka, s kojim je uvjerljivo na vrhu liste strijelaca SuperSport Prve lige. U nastavu utakmice Zrinski je mudro i sigurno čuvao veliku prednost za ostanak na vrhu poretka.

Vinkovčani su na ŠNC-u "Stjepan Spajić" u Sigetu pobijedili Dubravu Tim kabel sa 2:1. Nakon što su protiv vodećeg dvojca, Šibenika i Zrinskog, odigrali odlične utakmice, a onda u završnicama tih susreta ostali bez ičega, Vinkovčani su uzeli tri važna boda u gostima. Koban za Dubravu ponovno je bio Karlo Miljanić. Naime, Cibalia je "dubravašima" ove sezone zabila četiri pogotka, sva četiri je u mrežu Zagrepčana spremio Miljanić. U subotu u Sigetu goste je doveo u vodstvo u 60. minuti iz kaznenog udarca, a samo pet minuta poslije Miljanić je pogodio za 2:0. Dubrava se pokušala vratiti, u 70. minuti smanjio je Noa Vugrinec, ali domaćin bliže od toga nije mogao. Cibalia je pobjedom preskočila upravo Dubravu u ukupnom poretku, probila se na sedmo mjesto, donji dio tablice i opasna zona sve su udaljeniji.

Ivana Liović
 
 
Standings provided by Sofascore
SuperSport Prva liga - 25. kolo
Jarun (Zagreb) - Dugopolje 1:2, Zrinski Osječko 1664 - Croatia Zmijavci 3:0, Dubrava Tim kabel (Zagreb) - Cibalia 1:2, Sesvete - Solin 1:2, Vukovar 1991 - BSK (Bijelo Brdo) 2:2 i Šibenik - Orijent (Rijeka) 1:0.

Možda ste propustili...

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

Najčitanije iz rubrike