Sport
KRAJ SEZONE ZA ODBOJKAŠICE OSIJEKA

Zlatni set odnio prigodu za polufinale doigravanja
Objavljeno 7. travnja, 2024.

Kada sezonu zaključiš porazom, naravno da ne možeš biti zadovoljan, ali kada daš sve od sebe i dođeš na milimetar do prolaska u polufinale doigravanja za prvaka, ne možeš i ne smiješ biti posve tužan. Odbojkašice Osijeka pokazale su da su zaslužile visoko peto mjesto u Superligi, koje su potvrdile izdanjem u drugoj utakmici četvrtfinalne serije, koju su igračice Darija Fančovića uspjele riješiti u svoju korist. Nakon 0:3 iz prve utakmice protiv Kelteksa u SD-u Jug nije bilo puno onih koji su očekivali neizvjestan uzvrat. Sigurno je da Karlovčanke nisu ni pomislile da će na svom parketu, nakon dvije gostujuće uzastopne pobjede nad Osječankama (prije doigravanja slavile u posljednjoj utakmici ligaškog dijela, koja je odlučivala o četvrtom mjestu) morati strahovati i igrati zlatni set kako bi izborile polufinalnu seriju protiv Mladosti. Tek u samoj završnici gošće su ostale bez goriva, kratka rotacija i umor uzeli su danak, u presudnim trenutima domaćin je djelovao svježije, odlučnije i zasluženo ide dalje. Ali da je Osijek kojim slučajem završio u polufinalu, sumnjamo da bi na to netko imao i najmanju primjedbu.



Tek sada se vidi koliko su propuštene prigode iz prvog četvrtfinalnog dvoboja bile kobne za osječki produžetak sezone. Domaćin je tu utakmicu izgubio s maksimalnim rezultatom, ali u dva seta imao je kontrolu i dominaciju, koje nije naplatio na pravi način. Činilo se da ćemo isti film gledati i u Karlovcu, nakon što se ponovo nisu počele realizirati lopte za vodstvo. Ipak, iz petog se pokušaja nalazi način za potvrdu prvog seta u seriji. Nakon toga su se igračice mogle dodatno opustiti, pa smo ih gledali u izdanju na koje su nas i naviknule tijekom sezone. Bile su hrabre, strpljive, lucidne i nakon četiri seta stigle su do pobjede. Ne i one konačne, jer odluka o polufinalisticama je morala pasti u zlatnom setu.

- Uspjeli smo zakomplicirati seriju, doći na prag preokreta. Odigrali smo dobre dvije utakmice, dobili smo u gostima Karlovac i drugi put ove sezone, ali nije bilo dosta. U odlučujućem setu smo vidljivo energetski pali i to je suparnik znao iskoristiti. Zasluženi njihov prolaz - priznaje trener Fančović, koji je iz svoje ekipe izvukao maksimum u završnici sezone. Osijek je na parketu zaista dao i ostavio sve što je mogao, ali zlatni set mu je presudio.

N. Benčina
KELTEKS       1

OSIJEK       3

KARLOVAC – ŠSD Mladost. Gledatelja: 300. Suci: Tota i Kušljić

KELTEKS: Grgić (L), Milovanović, Malović, Pavlaković, Bogati Pantelić, Banjavčić, Vladić, Jularić, Grubešić (L), Badanjak, Nikačević, Ivačević, Barić

OSIJEK: Županić (L), Matković, Rajndl, I. Lovrić, Gajić, Štebih, Stojković Lizatović, M. Lovrić, Weinand, Marinović

REZULTAT PO SETOVIMA: 26:28, 14:25, 25:21, 23:25 – 15:8

Možda ste propustili...

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

Najčitanije iz rubrike