Sport
ZBOGOM AKTIVNOJ GIMNASTICI

Seligman: Olimpijske igre doživjet ću uživo, ali u drukčijoj ulozi
Objavljeno 8. travnja, 2024.
Imao je knedlu u grlu. Nije mu bilo lako posljednji put zahvaliti svojim Osječankama i Osječanima. Kako je rekao, svojim "legicama i legama". Robert Seligman okončao je više od 30 godina dugu karijeru. Gdje drugdje negoli u svom rodnom gradu, pred svojim sugrađanima, na 15. DOBRO World Cupu.

- Teško je, koliko god da se pripremaš za ovaj događaj. Obitelj, poslovni svijet i sport, nisam mogao sve više uskladiti. Bez obzira na to koliko bilo teško, ipak sretan završavam karijeru, što naravno ne znači da se potpuno povlačim. I dalje ću pomagati i raditi za boljitak sporta i razvoj sustava sporta. Svi koji me prate, znaju kako sam uvijek imao osjećaj da trebam vratiti sportu ono što je meni sport dao. Na neki drugi način, ali da moram vratiti. Moja je zadaća uvijek bila promovirati sport, poticati djecu da se bave sportom, rekreativno, ali i vrhunskim sportom, jer vrhunski sportaši najbolji su ambasadori Hrvatske, a ja sam imao privilegij biti mali kotač - pričao je Seligman, kojeg smo nakon natjecanja na DOBRO World Cup najčešće snimali u trikou.

Ovaj put, naravno, stigao je u košulji i sakou, što mu je u posljednje vrijeme ipak puno češći "styling". No prisjećao se nekih najvećih trenutaka na DOBRO World Cupu.

- Dvaput sam pobijedio i to se pamti. Posljdnji put je ipak bilo najdojmljivije. Posljednja pobjeda je i ona koju uopće nisam očekivao. Zato je i ljepša. Nastupio sam potpuno rasterećen, nastupio kao prvoplasirani, što je otežavajuća okolnost, dobio solidnu ocjenu, ali se zadržao do kraja i na taj se način, kao pobjednik, na sportski način oprostio od publike. Ovo je opet drugi način jer sam još jednom želio zahvaliti svima onima koji su nam davali podršku. Ne samo meni, vašem legi, nego svim našim sportašicama i sportašima, gimnastičarkama i gimnastičarima.

Ostat će mu neostvarena želja nastup na Olimpijskim igrama. Otkrio nam je da će ove godine ipak "nastupiti" u Parizu. Naravno, u drukčijoj ulozi.

- Trajao sam jer sam se želio domoći Pariza, ali niz sitnih ozljeda odvuklo me od pravoga ritma. U Pariz ću ipak ići, nazočit ću natjecanju kao stručni komentator Hrvatske radiotelevizije s kolegom Robertom Jelečevićem. Osjetit ću dašak Olimpijskih igara, ali i dati podršku Tinu Srbiću. Možda će mu se još netko pridružiti, ali vjerujem da će hrvatska gimnastika ponovno razveseliti cijelu Hrvatsku - zaključio je Seligman. K.Lacković
Robert Seligman

osječki gimnastičar

Osjetit ću dašak Olimpijskih igara, ali i dati podršku Tinu Srbiću. Idem u Pariz kao stručni komentator Hrvatske radiotelevizije zajedno s komentatorom Robertom Jelečevićem

Možda ste propustili...

EP: NAJBOLJI HRVATSKI GIMNASTIČAR NIJE USPIO OBRANITI NASLOV EUROPSKOG PRVAKA NA PREČI

Tin Srbić: Vjerujem da mogu puno bolje nego danas

Najčitanije iz rubrike