Regija
"RITAM ŠKOLE, RITRAM PROLJEĆA"

Završnom priredbom obilježili Dan škole
Objavljeno 27. ožujka, 2024.
U brojnim i raznovrsnim točkama nastupili su učenici nižih razreda OŠ Josipa Kozarca
SLATINA



Osim što vrlo uspješno svladavaju nastavno gradivo, učenici OŠ Josipa Kozarca uz pomoć svojih učitelja uspješni su i u brojnim aktivnostima koje su neizravno vezane uz njihove predmete u školi, ali su sastavni dio njihova oplemenjenog odrastanja u zajednici. Posebno je brojnim aktivnostima bogat ožujak, u kojemu obilježavaju i Dan škole.



Više od 60 učenika škole sudjelovalo je u međunarodnom matematičkom natjecanju "Klokan bez granica", učenici posebnog odjela obilježili su Dan osoba s Downovim sindromom, učenici Područne škole Novi Senkovac razgovorima, istraživanjima i važnim porukama obilježili su Svjetski dan voda, članovi školskog Podmlatka Crvenoga križa sudjelovali su na natjecanju o Crvenom križu i pružanju prve pomoći, učenici Područne škole Donji Meljani osvojili su titulu najljepšeg školskog vrta područnih škola u Hrvatskoj, u školi je obilježen Papin dan, a bilo i mnogo drugih aktivnosti.

Tijekom ožujka učenici i učitelji OŠ Josipa Kozarca najviše su bili zaokupljeni obilježavanjem Dan škole, čiji je vrhunac bila svečana završna priredba "Ritam škole, ritam proljeća" u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, koja je ipak premala za sve učenike, roditelje, bake i djedove, ostalu rodbinu, prijatelje i goste koji su htjeli vidjeti svoje drage osnovce i njihove nastupe.

U brojnim i raznovrsnim točkama nastupili su učenici nižih razreda, jer oni malo stariji već su se iskazali u različitim aktivnostima u školi, a na priredbi izveli su samo dvije vrlo zanimljive glazbene točke. Sve ostalo bili su odlično uvježbani i izuzetno uspješno izvedeni nastupi učenika matične i područnih škola. Pokazali su mališani kako se pjeva i pleše u Meksiku i u Sloveniji, posegnuli su (vrlo uspješno) čak i u srednjevjekovnu glazbenu tradiciju, a izvedbom pjesmice Šaputanje (Od kuće do škole) hrvatskoga skladatelja Nikole Hercigonje svoje su bake i djedove podsjetili na vrijeme njihova djetinjstva. Dakako, bilo je i recitacija i zanimljivih igrokaza, a cijelu priredbu majstorski su vodili Matko i Lovro, dvojica malih voditelja na koje bi se mogli ugledati i mnogi profesionalci u tom poslu.

U sklopu priredbe na velikom ekranu prikazani su školski šampioni, učenici koji su sudjelovali na različitim natjecanjima. Posebno su pljeskom prisutnih pozdravljeni osvajači prvih mjesta, a njih je bilo podosta.P.Ž.
Kao Kozarac...
Josip Kozarac bio je šumar pa je u svojim djelima često opisivao slavonski krajolik i prirodu. Obilježavajući njegov rođendan, Dan škole i Svjetski dan šuma, učenici Područne škole Novi Senkovac uputili su se do obližnje šume, gdje su ih dočekali šumari David Šošić i Luka Hodak iz Uprave šuma Podružnica Slatina. Oni su na zanimljiv način učenicima govorili o biljnom i životinjskom svijetu šume, o stablima, njihovim nametnicima, prorjeđivanju šuma, ali i kako se u šumi treba ponašati. Koristeći nova znanja, učenici su, kao Kozarac, opisivali šumu, a njihov izlet završio je igrama u prirodi.

Možda ste propustili...

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike