Novosti
PROZIVANJA

“Bijeg od općeg kaosa”
Objavljeno 26. ožujka, 2024.
Predsjednik Republike Zoran Milanović objavio je u utorak na Facebooku video u kojem kaže da u Hrvatskoj imamo inflaciju pohlepe. Plenkovića proziva da nije učinio ništa da tome stane na kraj, “jer da bi tome stali na kraj, treba se malo zamjeriti stranim trgovačkim lancima i bankama, ne puno - malo”. “Ali kao što bez pogovora kima glavom u Bruxellesu, tako kima glavom pred bankama”, ustvrdio je predsjednik uz poruku da se tome mora stati na kraj. “Država ima instrumente kojima može obuzdati inflaciju pohlepe i financijsko haračenje hrvatskih ljudi. Ako to ne napravimo, bojim se i zamisliti kako bi Hrvatska izgledala nakon 12 godina vlasti Plenkovića i HDZ-a”, ustvrdio je Milanović.



S druge strane, iz HDZ-a su u utorak reagirali na novo istraživanje Crobarometar. “U samo osam dana Milanović se utopio u vlastitoj rijeci balkanštine i prostaštva. Sa sobom je povukao i nesretni SDP. U tome kratkom razdoblju kršitelju Ustava Hrvatske pao je rejting za čak 8,5 %. U prosjeku je – ‘zahvaljujući’ svom primitivizmu i bezakonju – dnevno gubio po postotni bod. Istodobno je potpora premijeru Andreju Plenkoviću porasla za 1,7 %. Ukupno je to 10,2 %!”, objavio je HDZ na svom profilu na Facebooku



“Hrvatski građani, što se pokazalo i na komičnom SDP-ovom ‘prosvjedu’ u subotu, bježe glavom bez obzira od općeg kaosa i recesije koje Milanović želi proizvesti. S druge strane, vide da su Plenković i HDZ jamstvo daljnjeg rasta i razvoja zemlje, jamstvo stabilnosti, sigurnosti i nastavka povećavanja plaća, zaposlenosti i BDP-a. U posrnuloj, (samo)osramoćenoj partiji, svedenoj na fusnotu između dviju salvi Milanovićevih psovki, hvataju se za glavu. Prema istraživanju Nove TV, u malo više od tjedan dana izgubili su 3,2 %, dok je HDZ skočio za 2,5 %. U prijevodu: povećali smo prednost nad SDP-om s 4,7 na 10,4 %! A to je tek početak”, poručuju dalje iz HDZ-a. H/D.Pav.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike