Regija
ZBOG PROJEKATA

Vinkovački proračun veći za 6 mil. eura
Objavljeno 27. ožujka, 2024.
Od 14 točaka dnevnog reda 25. sjednice Gradskog vijeća Vinkovaca dvije su se izravno odnosile na proračun za ovu godinu te izmjene i dopune uvjetovane potrebama upravnih odjela i Razvojne agencije VIA. Već u ožujku proračun se povećava za 6 milijuna eura.



- Lijepo je vidjeti da proračun raste zbog projekata, da ćemo u sljedećih godinu dana napraviti toliko projekata da vjerujem da će se svi zamisliti. Napravit ćemo novi vrtić, proširiti dva postojeća, izgraditi dvije nove škole, urediti zeleni prostor Papuk, napraviti Trg dr. Franje Tuđmana i Vinkovačkih jeseni, čeka nas i uređenje Ulice kralja Zvonimira, energetska obnova Galerije, otvorenje kazališta, ali i gradnja zatvorene tržnice. Puno projekata bit će ostvareno u ovoj i sljedećoj godini – rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić dodajući kako predstavljanjem novog proračuna podsjećaju zašto su Vinkovci uvijek u top pet gradova po povlačenju EU sredstava.



- U ovu smo godinu krenuli s planom projekata za koje smo imali potpisanu dokumentaciju o sufinanciranju, a u međuvremenu se puno toga dogodilo, tako da smo ovim izmjenama i dopunama proračuna dopunili one projekte za koje smo potpisali ugovore o sufinanciranju. Proračun je u ovu godinu ušao s predloženih 69 milijuna eura, a ovim izmjenama i dopunama proračunska se masa uvećava za 6 milijuna eura, tako da je novi proračun Vinkovaca 75 milijuna eura – pojasnila je pročelnica Upravnog odjela za proračun i financije Sanja Lozić. Dodala je kako se izdvaja i dodatnih 460.000 eura za sufinanciranje boravka djece u školama, tu je i Galerija Slavka Kopača, gdje pružaju potporu u iznosu od 570.000 eura, od povijesno-turističke infrastrukture grada istaknula je Trg Vinkovačkih jeseni, a tu su i dva nova veća projekta za dječja igrališta.



- Ukupna je masa svih ovih projekata oko 27 milijuna eura, od čega u proračun Grada dolazi nepovratnih 20 milijuna, a razliku treba osigurati Grad – zaključila je pročelnica Lozić. M.F.
Možda ste propustili...

ZAVRŠENA AKCIJA UDVDR-A SLATINA

Pedijatrijskoj ordinaciji uručen CRP analizator

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike