Regija
POTPISAN JE UGOVOR

Uskoro uspostava reciklažnog dvorišta
Objavljeno 26. ožujka, 2024.
SLATINA - U prostorijama gradske uprave obnašatelj dužnosti gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić potpisao je s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava za projekt "Uspostava reciklažnog dvorišta u gradu Slatini", koji će se financirati iz Nacionalnog plana Oporavka i otpornosti 2021. – 2026. Potpisivanju ugovora nazočio je v.d. ravnatelja Gradske razvojne agencije Slatine, Jurica Culej.

– Uspostavom reciklažnog dvorišta u Slatini povećat će se dostupnost javne usluge odvojenog prikupljanja komunalnog otpada, čime će doći do povećanja količina odvojeno skupljenog otpada, a smanjit će se količina otpada koji se odlaže na odlagalištima i pojava divljih odlagališta, a tako će se spriječiti daljnje onečišćenje zraka, vode i tla – istaknuo je obnašatelj dužnosti gradonačelnika Ilija Nikolić.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 812.144,45 eura, a dodijeljena sredstva iznose 680.874,36 eura. Razdoblje provedbe projekta započelo je 4. rujna 2023. godine, a rok za završetak svih projektnih aktivnosti je 4. lipnja 2025. godine. Projektni prijedlog izradio je Grad Slatina uz stručnu i savjetodavnu podršku Gradske razvojne agencije Slatine. P.Ž.
Ukupna je vrijednost projekta 812.144,45 eura, a dodijeljena sredstva iznose 680.874,36 eura.

Možda ste propustili...

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

ODJEK IZBORA NA LOKALNOJ RAZINI

Nikolić: Morat će biti bolja suradnja

Najčitanije iz rubrike