Crna kronika
NASILJE U OBITELJI

Djeca od tri i pet godina gledala su oca kako im tuče majku
Objavljeno 27. ožujka, 2024.
Tužiteljstvo traži da se 35-godišnjeg Slavonca osudi na 2 godine zatvora. Brani se šutnjom

Protiv 35-godišnjeg Slavonca podignuta je optužnica zbog nasilja u obitelji, povrede djetetovih prava i nanošenja ozljeda. Optužnicom ga se tereti da je u razdoblju od 1. svibnja 2021. do 29. listopada 2023. u jednom gradu u Slavoniji često u pijanom stanju, u nazočnosti svoje djece, u dobi od tri i pet godina (kada je nasilje počelo), znajući da djeci time nanosi intenzivnu psihičku bol, počinjao svađe sa suprugom zbog prekomjerne ljubomore.



Prigovarao joj je zbog kašnjenja s posla i zbog neodgovaranja na poruke na aplikacijama Viber i Messenger, svakodnevno je na njezinu Facebook profilu provjeravao s kime se dopisuje, unosio joj se u lice, lupao vratima, bacao i razbijao stvari po stanu i govorio joj da će si oduzeti život jer ona ima drugog, s kojim ima spolne odnose.

Po povratku s proslave Nove godine, 1. siječnja 2023., u bijesu je počupao sve brave s vrata automobila i pobacao ih. Neutvrđenog dana u svibnju ili lipnju 2023. tijekom svađe unosio joj se u lice, uhvatio je za kosu i gurnuo na dvosjed, te, držeći je tako za kosu, svoju zatvorenu šaku držao iznad njezine glave, branio joj je bilo kakve kontakte s osobama suprotnog spola, optuživao ju je za nevjeru sa svim muškarcima koje bi zatekao u njezinu društvu i govorio joj da ona želi razvod kako bi mogla imati spolne odnose s drugima. Također, 29. listopada 2023. djeci je rekao da je majka kriva za razvod, da ih hoće odvojiti od njega, da ima spolne odnose za novac s drugim muškarcima, a potom ju je napao s namjerom da je ozlijedi, uhvatio ju je za haljinu i poderao ju, udario ju je rukom po glavi i vukao za kosu te je uhvatio objema rukama u predjelu očiju i ugrizao (!?) za desnu stranu vrata. Pri tome je nesretna žena dobila lake ozljede, a djeca su tijekom svih navedenih događaja u strahu plakala i odmicala ga od majke.

Nadležno odvjetništvo traži od suda da 35-godišnjaka osudi na jedinstvenu kaznu zatvora od dvije godine.

Kada su djeca razgovarala sa psihologom u nadležnom Zavodu za socijalni rad, navodila su da su bila ondje i trpjela dok se tata neprimjereno ponašao razbijajući stvari po kući, perilicu za rublje, štednjak, dva televizora, lupao vratima, uništio vrata, da je majku ugrizao za vrat, pri čemu je djevojčica rekla da joj je "srce lupalo sto na sat".
Sandra Lacić
TATA JE TUKAO I SNAŽNO GRIZAO MAMU...
Djeca su rekla da su mama i tata bili na krevetu kada ju je tata počeo tući i grizao svom snagom, a oni plakali i tati “čupali ruke” da prestane. I mama je plakala, a oni su se u pidžamama sklonili kod bake. Dječak je naveo da ga je zbog očeva ponašanja bolio trbuh. Sjeća se i da je tata pijan za Novu godinu iščupao ručke na vozilu. Kazao je da tata pije, a mališan bi, kada bi nekad brojio, izbrojio od 10 do 14 piva. Žrtva je, između ostaloga, istražiteljima kazala da su djeca cijelo vrijeme svjedočila nasilju, branila su je i lupala tatu po leđima kako bi ju ostavio na miru. U policijskoj postaji i prilikom prvog ispitivanja u Općinskom državnom odvjetništvu nasilnik se branio šutnjom i nije odgovarao na pitanja.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike