Sport
DALIĆ: ŽELIMO OSVOJITI TURNIR U KAIRU

Nemam ništa za zamjeriti igračima jer su se trudili i dali sve od sebe
Objavljeno 24. ožujka, 2024.

Vezani članci

ACUD KUP: HRVATSKA PREKO JEDANAESTERACA DO FINALA

Ivica Ivušić spasio Hrvatsku

Nogometna reprezentacija Hrvatske nastojat će u utorak protiv domaćina Egipta osvojiti prijateljski turnir u Kairu, a priliku će dobiti svi igrači, rekao je u nedjelju izbornik Zlatko Dalić.

"Želimo osvojiti turnir, želimo taj trofej kada smo već ovdje", izjavio je u obraćanju medijima.

"Opet ćemo skupiti snage i dati šansu nekim drugim igračima", dodao je.

Hrvatske je u subotu u polufinalu pobijedila na jedanaesterce Tunis pa će u finalu igrati s Egiptom koji je s 1-0 svladao Novi Zeland.

"Bilo bi bolje da smo na jedanasterce bili pobijedili u finalu Lige nacije, a sada izgubili, ali dobro...tako je to", rekao je Dalić.

Hrvatska je prije devet mjeseci bila poražena od Španjolske u finalu Lige nacija, a trenutno se priprema za Europsko prvenstvo koje u lipnju počinje u Njemačkoj.

"Cilj je bio da se ovdje podružimo, da odradimo ovo bez ozljeda i da svi koji su tu dobiju priliku", napomenuo je izbornik.

Rekao je da je jučerašnja utakmica protiv Tunisa bila teška.

"Protivnik se branio čitavo vrijeme. Stajao je u bloku s desetoricom igrača i bio opasan u nekoliko kontranapada. Mi smo smo stvorili premalo šansi i to je problem", izjavio je izbornik.

"Ali ja nemam ništa za zamjeriti igračima jer su se trudili i dali sve od sebe", dodao je.

Dalić je zadovoljan što njegova momčad nije primila gol i što je pobijedila.

"Napravili smo što smo htjeli. Dali smo priliku i nekim drugim igračima", rekao je.

Hrvatski nogometaši u nedjelju imaju slobodan dan koji će iskoristiti za popodnevni obilazak piramida u Gizi. U ponedjeljak navečer će trenirati na stadionu na kojem se igra finale.

Nakon pobjede nad Tunisom nekoliko egipatskih navijača je došlo u hotel kako bi se fotografirali s Lukom Modrićem.

Student prava Khaled malo je zakasnio jer je veznjak Real Madrida već otišao u sobu. Molio je članove hrvatske delagcije da zamole 38-godišnjeg kapetana da se spusti, ali oni su to odbili.

"Volim i pratim Modrića od Europskog prvenstva 2008. godine. On mi je najdraži igrač", rekao je Khaled za Hinu u lobiju luksuznog hotela blizu stadiona. "Nekoliko sati sam se vozio da bih se uslikao s njime, no nisam uspio. Nadam se da ću se tijekom nadolazećih dana uspjeti uslikati s njime", dodao je Khaled koji zna imena gotovo svih hrvatskih igrača.

Izbornik Dalić, upitan da komentira popularnost Modrića u Egiptu, odgovorio je da to pokazuje koliko je velik i poznat igrač.

"Dođeš u Egipat, u Afriku i svi navijaju za Luku, bodre ga i skandiraju njegovo ime. To pokazuje koliko je Luka priznat u svijetu", rekao je Dalić. H

Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike