Novosti
METAK U VOZILU GLAVNOG DRŽAVNOG ODVJETNIKA

Propucan Turudićev auto, dobiva li jače osiguranje?
Objavljeno 22. ožujka, 2024.

Virovitičko-podravska policija potvrdila je da provodi očevid nakon što je novi glavni državni odvjetnik Ivan Turudić u petak prijavio oštećenja na automobilu, navodeći da za sada nisu u mogućnosti iznositi druge detalje koji bi mogli potaknuti preuranjene zaključke. Navodno je Turudiću propucan automobil iz vatrenog oružja.



Ne navodeći identitet već samo inicijale i godinu rođenja, policija je izvijestila da je Turudić "pristupio u službene prostorije policije te iznio informacije kako je na vozilu kojim se koristi uočio oštećenja". "S obzirom na vrstu oštećenja, vozilo je prevezeno u prostor policije te se na vozilu obavlja očevid. Za sada nismo u mogućnosti iznositi druge detalje koji bi mogli potaknuti preuranjene zaključke", navode u priopćenju. Večernji list objavio je da je Turudićev automobil propucan u Virovitici, Turudićevu rodnom gradu. Jutarnji list, pozivajući se na informacije potvrđene iz više izvora, piše da je Turudić uočio rupu na automobilu te ga je, ne znajući kako je nastala, odvezao u servis. Automehaničari su u vozilu, a navodno je riječ o Audiju Q5, pronašli zrno, a Turudić je slučaj prijavio policiji, navodi Jutarnji. Turudić, kako se doznaje, ima kuću za odmor u naselju Milanovac kod Virovitice.

Informaciju da je propucan auto novog glavnog državnog odvjetnika u petak je premijer Andrej Plenković nazvao vrlo zabrinjavajućom. "Koliko shvaćam, navodno je u vozilu koje Turudić vozi prvo primijetio da mu je razbijen retrovizor, pa nekakav dio na vratima, pa je otišao na servis, gdje su otvorili vrata i našli dva metka", rekao je premijer novinarima u Bruxellesu.

Naveo je i kako se još ne zna kad se, gdje i kako to dogodilo, "je li slučajno ili je to plod ovog ozračja koje se stvorilo u posljednje vrijeme". Rekao je i kako je kontaktirao potpredsjednika Vlade Tomu Medveda, koji je u Vladi zadužen za nacionalnu sigurnost, da SOA, on i MUP naprave procjenu treba li Turudiću zaštita. Pa ako procijene da treba, dobit će zaštitu, najavio je premijer.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, ako se potvrdi da je Turudićev automobil propucan, MUP će mu dati najveću razinu zaštite, u rangu premijera i predsjednika Republike, što znači da će i on, a vjerojatno i članovi njegove obitelji, biti pod 24-satnim osiguranjem koje će koordinirati Ured za posebne poslove sigurnosti MUP-a.

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić oštro je osudio propucavanje Turudićeva automobila upozorivši da se stvara atmosfera kaosa. "To je za svaku osudu. Nije dobro da se stvara ovakvo ozračje u hrvatskom društvu, puno puta sam rekao da je mala granica između političkog kaosa, verbalne destrukcije i strašne difamacije i uvreda kojima danas svjedočimo, a žrtve su im članovi HDZ-a", rekao je Bačić upitan za komentar neslužbene vijesti da je Turudiću propucan automobil. Rekao je i da HDZ nastoji umiriti situaciju jer je Hrvatska sređena država i nije dobro stvaranje dojma o ustavnom udaru. Istaknuo je donedavna stajališta i ocjene brojnih međunarodnih agencija, koje su Hrvatsku proglašavale najsigurnijom državom u Europi, što je bilo sjajno odredište za turizma. "Te iste agencije danas nas gledaju na drukčiji način, kao državu koja nije tako sigurna i stabilna", rekao je Bačić. Ocijenio je da od cijele te situacije Putin i Rusi trljaju ruke jer se jedna etablirana, snažna europska država dovodi do nestabilnosti. "Turisti su vrlo plahi i u ovom nam trenutku to može ugroziti turističku sezonu", upozorio je, uvjeren da će vijest o propucavanju Turudićeva vozila odjeknuti diljem Europe.

Dijana Pavlović
Premijer je rekao kako ne zna je li ovaj događaj slučajnost ili “je plod ozračja koje se stvorilo”

Najčitanije iz rubrike