Regija
ZA ODRŽIVI RAZVOJ LOKALNE ZAJEDNICE

Gradovima i općinama VSŽ-a oko milijun eura
Objavljeno 23. ožujka, 2024.
Riječ je o projektima obnove i razvoja infrastrukture, Gunji je odobreno 50.000 eura za rekonstrukciju lovačkog doma
ŽUPANJA - Prema odluci ministra regionalnog razvoja i fondova EU-a Šime Erlića, u ovoj će se godini iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice sufinancirati ukupno 299 odabranih projekata, a oko milijun eura osiguranih u državnom proračunu odlazi i u Vukovarsko-srijemsku županiju. Cilj je toga programa pridonijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji potpomognutih područja u skladu s njihovim razvojnim posebnostima. Koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku u unaprjeđenju društvene, javne, komunalne, socijalne i okolišne infrastrukture kao preduvjeta za ulaganja i gospodarski oporavak.

Gradu Županji osigurano je 34.000 eura za obnovu nogostupa u dijelu Strossmayerove ulice, a Općini Gradište za sanaciju javne rasvjete 40.000 eura. Iznos od 38.000 eura odobren je Općini Vrbanja za izgradnju pristupne ceste s parkiralištem do osnovne škole i nogometnog kluba, a Babinoj Gredi će izgradnju pješačke staze Ministarstvo sufinancirati s 30.000 eura. Isti je iznos odobren i Općini Cerna za sanaciju pješačke staze u Ulici kralja Zvonimira – II. faza te Općini Bošnjaci za izgradnju nerazvrstane ceste, a 30.000 eura osigurano je i Općini Drenovci za rekonstrukciju nogostupa u Ulici braće Radić. Iznos od 50.000 eura odobren je Općini Gunja za obnovu i rekonstrukciju zgrade Lovačkog doma. Općini Štitar je za IV. fazu obnove i rekonstrukcije pješačkih staza odobreno 33.000 eura.

Vukovarsko-srijemskoj županiji osiguran je iznos od 31.000 eura za unaprjeđenje energetskih i infrastrukturnih uvjeta Doma za stare i nemoćne Ilok. Općina Borovo je za izgradnju cikloodmorišta na sportskim terenima Ozren dobila 60.000 eura, a Općina Tordinci za uređenje pješačkih staza u Ulici Ivana Gundulića u Antinu 30.000 eura. Za asfaltiranje nogostupa u Kolodovorskoj ulici u Vođincima osigurano je 20.000 eura, a Gradu Otoku 35.000 eura za sanaciju nogostupa i kolnih prilaza u ulicama Varošćica i kralja Držislava. Za obnovu javno-društvene zgrade u Općina Tompojevci dobila je 38.000 eura, a za izgradnju kolno-prometne površine u Privlaci – odvojak Ulice kralja Tomislava sa spojem na Ulicu bana Josipa Jelačića osigurano je 30.000 eura. Isti će iznos dobiti i Općina Markušica za izgradnju javne rasvjete. Za izgradnju dječjeg igrališta i prostora oko igrališta Općini Jarmina odobreno je 36.000 eura. Općini Ivankovo je za ulaganja u dječji vrtić osigurano 44.000 eura, a Trpinji za rekonstrukciju nogostupa 33.000 eura. Općina Nuštar će za energetsku obnovu općinske zgrade dobiti 34.000 eura. Za rekonstrukciju Društvenog doma u Šarengradu – IV. faza Gradu Iloku odobreno je 55.000 eura.

Za uređenje javne infrastrukture Općini Andrijaševci osigurano je 30.000 eura.

Marija Lešić Omerović
VUKOVARU 55.000 € ZA ŠKOLSKO IGRALIŠTE
Grad Vukovar dobit će 55.000 eura za adaptaciju i sanaciju školskog igrališta OŠ Mitnica. Općini Stari Jankovci Ministarstvo će sufinancirati izgradnju prometnice u Ulici braće Radić s 30.000 eura, a isti je iznos odobren i Općini Nijemci za izgradnju pješačke staze, uređenje odvodnje i kolnih ulaza u Ulici Ljudevita Gaja, a 32.000 eura osigurano je Bogdanovcima za modernizaciju javne rasvjete. Iznos od 20.000 eura odobren je Općini Tovarnik za izgradnju lokalne vodovodne mreže u naselju Ilača, a Općini Lovas 31.000 eura za uređenje užeg središta naselja.

Podnositelji zahtjeva su jedinice lokalne i regionalne samouprave sa statusom potpomognutog područja

Možda ste propustili...

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

Najčitanije iz rubrike