Mozaik
SVIRKE ČETVRTKOM

Livio Berak bend u Kulturnom centru Osijek promovira album
Objavljeno 21. ožujka, 2024.
Popularni ciklus "Svirke četvrtkom" nastavlja se i ovog četvrtka, 21. ožujka, s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek, koncertom, i to promocijom albuma "Napokon" Livio Berak benda. Ulaz na koncert je slobodan.

Nastavak tradicije "Koncerata četvrtkom", u sklopu kojih su svojevremeno u osječkom Studentskom centru, legendarnom STUC-u, nastupili neki od najjačih pop-rock bendova tadašnje glazbene scene, "Svirke četvrtkom" preselile su se u susjedni prostor Kulturnog centra, te predstavljaju i oživljavaju prvenstveno osječku glazbenu scenu.

Vrhunski gitarist i fantastičan rock-vokal Livio Berak dolazi sa svojim bendom, koji uz njega čine Nikola Raguž (gitara, prateći vokal), Dražen Đukić (bas-gitara) i Kruno Štrk (bubanj). Ovom će prilikom Livio Berak s bendom promovirati svoj autorski soloalbum simbolična naziva "Napokon", objavljen 2023. godine.

Osječanin Livio Berak gitaru je počeo svirati s deset godina, te je praktično od tada u glazbenim vodama. Godine 2001. osniva bend Speed, koji je izvodio razne rock covere, ali i autorske pjesme, a paralelno uz Speed nastupa sa Zoranom Mišićem kao akustični duo pod imenom Lazy Bones, od 2007. nadalje. Bend Speed krajem 2008. prestaje s radom, ali nastaje novi bend, HazZard, koji izvodi također rock-repertoar, od Pink Floyda, Allman Bros. itd. Godine 2010. prijavljuje se pod imenom Livio Berak Trio u sjajno praćeni talent show "Rat bendova" na BiH televiziji, s kojim završava u finalu.

Još od nastanka prvog benda Speed počeo je autorski raditi, što je, naravno, nastavio u svim kasnijim kombinacijama. Od 2013. godine pozvan je nastupati s Divljim jagodama, i tako je krenula još jedna priča koja traje do danas, a album je na čekanju. Osim što je uvelike pridonio svojim glasovnim sposobnostima, u Divljim jagodama Livio i svira gitaru uz Zeleta Lipovaču.

Autorski soloalbum simbolična imena "Napokon" izdaje početkom prošle, 2023. godine. I dalje je član Divljih jagoda, ali nastupa i sa svojim Livio Berak bendom, te se tako njegova rock‘n‘roll priča nastavlja.

Ciklus “Svirke četvrtkom” u Kulturnom centru Osijek nastao je u suradnji s Draženom Dragušicom, dugogodišnjim glazbenim urednikom i voditeljem radijske emisije “Draženov glazboplov”, u kojoj slušamo priče o povijesti osječke glazbene scene, ljudima koji su je obilježili, te u kojoj se spajaju prošlost, sadašnjost i budućnost glazbe u Osijeku. Ciklusom “Svirke četvrtkom” ta se osječka glazbena scena iz radijskog etera prenosi na pozornicu Kulturnog centra Osijek. T.K.
Možda ste propustili...

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju se osvojiti London

Najčitanije iz rubrike