Mozaik
KRATKOMETRAŽNI FILM

Hrvatske filmske autorice osvajaju nagrade posvuda
Objavljeno 20. ožujka, 2024.
Hrvatske autorice kratkometražnih filmova raznih rodova proteklih su dana osvajale nagrade na festivalima u Poljskoj, Austriji, Turskoj i Egiptu, izvijestio je HAVC. Kratkometražni animirani film koji autorski potpisuju Ivana Bošnjak Volda i Thomas Johnson Volda, "Sjeti se kako sam jahala bijelog konja", osvojio je Posebno priznanje na Međunarodnom filmskom festivalu ZOOM-ZBLIŻENIA u poljskom gradu Jelenia Góra. To mu je šesta nagrada, a od svoje premijere na festivalu animacije u Ottawi 2022., prikazan je na više od 50 festivala diljem svijeta. Prošle godine film je bio i kandidat za Europsku filmsku nagradu.

Međunarodni filmski festival Tricky Women/Tricky Realities u Beču glavnu nagradu dodijelio je stop-animaciji Lee Vidaković "Obiteljski portret". Taj je film ovjenčan i nagradom za najbolji animirani film i na 25. Međunarodnom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma u egipatskom gradu Ismailia. "Obiteljski portret" svjetsku premijeru imao je na Animafestu, a dosad je prikazan na više od 50 svjetskih festivala i ima 15 nagrada.

Kratkometražni studentski igrani film autorice Sare Horvatić "Šutim" proglašen je najboljim kratkometražnim uratkom na 7. Međunarodnom festivalu filmskih autorica u turskom Izmiru. Film je dosad prikazan na Valjevskim filmskim susretima i na 55. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike