Novosti
"VIZIJA DO 2028."

Plenković: Siguran sam u pobjedu
Objavljeno 19. ožujka, 2024.
Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je u utorak kako je siguran u pobjedu na parlamentarnim izborima, da su hrvatski ljudi ozbiljni i vide golemu razliku između onih kojima mogu pokloniti povjerenje te kako ne zna komu bi palo na pamet vratiti se u doba nikakvih rezultata SDP-a. "Mi radimo svoje, a o svemu drugom vezano uz parlamentarne izbore brinut će se DIP i Ustavni sud. Mi imamo svoj program, svoja postignuća, vrijednosti, viziju za Hrvatsku do 2028. i to će biti ono čime ćemo se mi baviti", poručio je premijer Plenković. Na novinarsko pitanje percipira li Zorana Milanovića kao svog glavnog protukandidata na ovim izborima, Plenković je kazao kako ga ne percipira uopće u cijeloj ovoj priči. "Sve ovo što je SDP napravio jedna je tragedija za SDP. Što on radi, to je njegov problem, i nije nam uopće bitan", naglasio je. S onim tko nije kandidat, poručio je Plenković, neće u medijska sučeljavanja.

Komentirao je i osipanje lijevo-centrističke koalicije predvođene SDP-om, poručivši kako je to, kao i odluka Ustavnog suda o Milanovića, bilo logično jer su potpuno neorganizirani. "Grbin očito ovo sam dogovara. Onaj tko zna raditi s partnerima, a mi radimo osam godina s partnerima, zna temeljnu postavku da za ovako krupne i velike odluke treba ipak konzultirati ljude koji su s vama. Ovi neki su vidjeli što se zbiva i pametno se od toga maknuli", rekao je Plenković.

Upitan o mogućnosti postizborne suradnje s nekima od onih koji su izašli iz te velike koalicije, Plenković je naglasio kako HDZ vodi politiku čvrsto na desnom centru te skuplja sve razumne i konstruktivne političke stranke koje s njima dijele vrijednosti. "Mi smo ostvarili brojne rezultate i oni se vide. Svi koji se žele tome priključiti, a nisu isključivi, sigurno u nekoj perspektivi ako pokažu interes mogu biti potencijalni partneri", rekao je i dodao kako "Domovinski pokret ne spada u ove koji su tu, nego ima drugu retoriku". "Imao je DP svoju veliku šansu prije četiri godine, pa ste vidjeli što su napravili", rekao je. H
Možda ste propustili...

PREMIJER ANDREJ PLENKOVIĆ

Dolazak Rafalea povijesni događaj

PRVA PRAVILA EU-A ZA SUZBIJANJE NASILJA NAD ŽENAMA

Strože kazne i bolja pomoć žrtvama

Najčitanije iz rubrike