Sport
DOIGRAVANJE ZA ODBOJKAŠE

Mursa i Marsonia u dvije utakmice love polufinale
Objavljeno 20. ožujka, 2024.
U četvrtfinalu dvije utakmice, nema majstorice i neke znatnije prednosti domaćeg parketa

Prije četiri dana završen je osnovni dio odbojkaške Superlige. Nakon 22 odigrana kola šest klubova može na odmor. Dva najslabije plasirana (Zadar, Medicinar Trnje) napuštaju elitu, a kvartet od 7. do 10. mjesta (Rovinj, Rijeka, Split i Sisak) ispunio je svoje ciljeve i, ako želi, može već polako razmišljati i o sljedećoj sezoni.



No ova se tek sada zahuktava, jer kreće doigravanje za prvaka Hrvatske.

Lažno četvrtfinale


Sezonu si je produžilo šest prvoplasiranih momčadi, a ovog tjedna saznat ćemo i polufinalne parove. Mjesto među četiri u play-offu već su si rezervirali Mladost (22-0) i Ribola Kaštela (18-4), koji su najbolje odradili ligaški dio. Vodeći dvojac u akciju će tek nakon Uskrsa, a protivnike će saznati u subotu navečer.

Preostala četvorka igra u tzv. lažnom čertvrtfinalu, a riječ je o klubovima koji su u poretku Superlige završili od 3. do 6. mjesta. U tom je društvu i slavonski dvojac, koji će pokušati izboriti oglede s dva najbolja nositelja.

Malo je nedostajalo da drugi bude Mursa-Osijek (17-5), koja je do posljednjeg kola bila u igri za "dvicu". Na kraju je ona pripala Kaštelanima, koji su u pet setova slavili u Varaždinu. Da nisu, odbojkaši s Drave bili bi slobodni, ovako danas igraju baš u Varaždinu protiv domaćina koji je osnovni dio završio na šestom mjestu (11-11). Cratis je nedavo bio gost Gradskog vrta, gdje je prije deset dana glatko kapitulirao u tri seta. U tom je dvoboj domaćin nastupio znatno oslabljen, bez tehničara, ali je bez problema stigao do pobjede, koju će s pravom tražiti i danas od 17.30.

- Pokazala je i ta utakmica da smo kvalitetniji, ali sada je ipak nova natjecateljska faza, u kojoj to moramo ponoviti i potvrditi. Nakon poraza u finalu Kupa imali smo lagan posao u Zadru, gdje nismo morali igrati punim gasom i najjačim kadrom. No danas ćemo u Varaždinu to morati ako želimo ostvariti početni kapital - kaže trener Milan Bratić.

Mursa favorit


U četvrtfinalu se igraju samo dvije utakmice, što znači da nema majstorice i neke znatnije prednosti domaćeg parketa. Dalje vode dvije pobjede, a ako bude 1-1, tada u drugoj utakmici odlučuje "zlatni set". Mursaši su u borbi za bodove slavili u Varaždinu (3:1), stoga su favoriti u seriji, koja će biti odlučena u subotu u Gradskom vrtu.

Peto mjesto osvojila je Marsonia (12-10) u Superligi, ali Brođani ne kriju da imaju ambicije napraviti i nešto u doigravanju. Momčad Miloša Živanovića večeras (20 sati) dočekuje četvrtog nositelja Centrometal (17-5), kojeg mnogi već vide u polufinalu. Ništa čudno, sastav iz Črečana dvaput je dobio Brođane ove sezone, izgubio je tek set, i to kao domaćin, ali na Vijušu bi sada moglo biti puno zanimljivije. Prije četiri dana Marsonia se dosta dobro nosila s Mladosti, ako ponovi sličnu igru, na uzvrat bi se moglo otići s prednosti. Onda ni polufinale nije nemoguća misija.

Nino Benčina
UZVRATI U SUBOTU
Uzvratne utakmice četvrtfinala doigravanja na programu su u subotu u Gradskom vrtu i Nedelišću. Nakon toga slijedi dulja stanka zbog reprezentativnih obveza mlađih dobnih kategorija. Tako bi se prema kalendaru prve utakmice polufinala trebale igrati tek 16. travnja.

Najčitanije iz rubrike