Regija
ODALI POČAST POGINULIM I NESTALIM BRANITELJIMA I CIVILIMA

Mještani Male Bosne obilježili Dan Mjesnog odbora i crkveni god, blagdan svetoga Josipa
Objavljeno 19. ožujka, 2024.
VINKOVCI



Na blagdan sv. Josipa svoj crkveni god i Dan Mjesnog odbora slave stanovnici Male Bosne, MO-a koji je za Domovinskog rata odigrao veliku ulogu u obrani Vinkovaca. Do završetka mirne reintegracije stanovnici Male Bosne bili su samo nekoliko kilometara od granice okupiranog područja Mirkovaca i Cerića i u stalnoj pogibelji od mogućih napada.



U povodu toga je u tom mjesnom odboru bilo posebno svečano, pa je u crkvi sv. Josipa održana uočnica uz krunicu sv. Josipa i svetu misu koju je služio domaći župnik, vlč. Ante Lučić, a podno spomenika poginulim i nestalim braniteljima i civilima iz Male Bosne položen je vijenac i upaljene su svijeće. Svečanu misu služio je vlč. Krešimir Šaf, župnik u Ivankovu, a večernju misu domaći župnik.

Čestitku u prigodi crkvenog goda, blagdana sv. Josipa, njihova zaštitnika, i Dana Mjesnog odbora svojim je sugrađanima uputio i predsjednik MO-a Mala Bosna Darijan Raguž.

- Želim svima da sa svojim obiteljima dan provedu u miru i blagostanju u ozračju blagdana našega zaštitnika sv. Josipa – rekao je Raguž. Podsjetio je na dobru suradnju s gradskom upravom i zahvalio što je na njihovu području zasađen i uređen arboretum na mjestu gdje je prije nekoliko desetljeća bilo odlagalište otpada.

- Suradnja je dobra, koliko to uvjeti dopuštaju i kolike su mogućnosti, gradska uprava nam svakako pomaže. Novih planova i projekata uvijek ima. Između ostaloga, budući da se naslanjamo na ovaj predivni park Papuk, nadamo se da će u dogledno vrijeme zaživjeti i inicijativa da se na tom prostoru urede i sportska igrališta za naše mlađe naraštaje – rekao je Raguž.

Svečanosti za Josipovo i Dan Mjesnog odbora u Maloj Bosni nazočio je i gradonačelnik Ivan Bosančić.

- Ovdje imamo jednu zajednicu koja jako puno daje Vinkovcima i na tome im hvala, kao i na tome što su uvijek potpora gradskoj upravi i što sudjeluju u svim projektima. Želim da im današnji dan bude sretan i da ih cijele godine sv. Josip čuva, da čuva njihove obitelji, a danas je i Dan očeva, pa i svim očevima želim čestitati. Svakako, danas smo ovdje kako bismo zahvalili onima koji su dali najvrjednije, svoje živote, ali i svim braniteljima koji su svojom hrabrošću omogućili da mi danas ovdje u miru možemo uživati, da možemo raditi projekte i stvarati ljepšu Malu Bosnu - rekao je Bosančić.

M. Flego
Najčitanije iz rubrike