Mozaik
PRVE SCENE

T. Chalamet kao Bob Dylan
Objavljeno 19. ožujka, 2024.
Nakon mnogo pompe napokon smo dobili priliku vidjeti mladog glumca Timothéeja Chalameta transformiranog u mladog Boba Dylana za nadolazeći biografski film "A Complete Unknown" redatelja Jamesa Mangolda. Fotografije snimljene na setu u New Yorku prikazuju Chalameta kako kanalizira izgled kultnog glazbenika iz ranih 60-ih. Odjeven u traperice, zelenu jaknu, svjetlonarančasti šal i kapu, nosi iznošenu kutiju za gitaru. Starinski automobil u prolasku pridonosi ambijentu razdoblja.

Film se navodno fokusira na ključnu točku u Dylanovoj karijeri - njegov kontroverzni prelazak na električnu gitaru 1960-ih i njegov uspon do statusa legende folk-glazbe. U tom razdoblju Dylana je prihvatila njujorška folk-scena prije nego što ju je konačno nadmašio kako mu je slava vrtoglavo rasla.

Detalja o biografskom filmu nema mnogo, ali redatelj Mangold je potvrdio da će Chalamet sam pjevati Dylanove pjesme u filmu, nakon njegove nedavne glazbene izvedbe u mjuziklu "Wonka".

- Bilo je to nevjerojatno vrijeme u američkoj kulturi - rekao je Mangold, ističući važnost Dylanova putovanja: mladić koji stiže u New York s jedva imalo novca i postaje globalna senzacija u roku od nekoliko godina.

Film je dobio potpunu potporu od Dylana osobno, koji je redatelju Mangoldu dao detaljne bilješke na scenarij nakon što ga je pročitao.

- Proveo sam nekoliko predivno šarmantnih dana u njegovu društvu, jedan na jedan, razgovarajući s njim. Dylan obožava filmove - ispričao je redatelj prošle godine u jednom intervjuu.

Film će također prikazati druge utjecajne ličnosti iz tog doba, poput Woodyja Guthrieja, Joan Baez i Petea Seegera. Edward Norton nedavno se pridružio glumačkoj postavi kao folk pjevač Seeger, zamijenivši Benedicta Cumberbatcha zbog problema s rasporedom. Elle Fanning glumit će Dylanovu ljubav, Sylvie Russo. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike