Mozaik
JOŠ JEDAN KONCERT 2024.

U lipnju će Dua Lipa nastupiti u pulskoj Areni
Objavljeno 19. ožujka, 2024.
“Radical Optimism” njezin je treći album, bit će objavljen 3. svibnja i donosi 11 pjesama

Dobitnica triju nagrada Grammy i sedam Brit Awardsa, globalna pop-zvijezda i nezaustavljiva glazbena sila Dua Lipa najavljuje prvi dio europske turneje u povodu nadolazećeg albuma "Radical Optimism", koji izlazi 3. svibnja 2024.



Turneja počinje 5. lipnja u Berlinu, a prije nego što završi dvjema noćima u francuskom Nimesu, 12. i 13. lipnja, glazbena diva 9. lipnja 2024. stiže u pulsku Arenu. Ulaznice su u prodaji od petka, 22. ožujka, u 10 sati preko sustava eventim.hr. Svi oni koji se predbilježe za kupnju novog albuma svoje će ulaznice moći kupiti dva dana ranije, točnije, 20. ožujka, u 10 sati.

“Radical Optimism" treći je album Due Lipe, a bit će objavljen 3. svibnja te će sadržavati 11 pjesama, uključujući euforičnu klupsku pjesmu "Houdini", kao i nedavno objavljeni hit "Training Season". Inspiriran njezinim procesom samootkrivanja, najnoviji album "Radical Optimism" govori o čistoj radosti i sreći koje se javljaju u trenutku kada nam situacije s kojima se bilo nemoguće suočiti postanu puno jasnije. Teški rastanci i ranjivi početci, koji mogu slomiti dušu, postaju prekretnice kada se odabere optimizam i počne graciozno kretati kroz kaos. Rolling Stone je album nazvao "pop-blaženstvom", napomenuvši da je "jedinstven i potpuno u stilu Due Lipe – samouvjereni plesni pop pun duhovitih instagramičnih jednorječnih naslova".

Prožet energijom Duina rodnog grada, Londona, stav albuma utjelovljuje sirovost, iskrenost, samopouzdanje i slobodu britpopa devedesetih. "Radical Optimism" vodi slušatelje u sanjivi pop-svijet, lirski neumoljiv, zvučno oslobađajući i bogat muzikalnošću. Nastao je u suradnji s timom koji uključuje Caroline Ailin, Dannyja L. Harlea, Tobiasa Jesso Jr. i Kevina Parkera.

- Prije nekoliko godina prijatelj me upoznao s pojmom radikalni optimizam. To je koncept koji je naprvu rezonirao sa mnom, pa sam postala znatiželjnija i počela se igrati tom idejom, koja se ubrzo utkala u moj život. Shvatila sam – to je način da graciozno prolazite kroz kaos i osjećate se kao da možete prebroditi svaku oluju. U isto vrijeme zatekla sam se kako pregledavam glazbenu povijest psihodelije, trip hopa i britpopa. Oduvijek mi se činilo da imaju vrlo samouvjeren i optimističan zvuk, a tu iskrenost i taj stav prenijela sam i na svoj rad - izjavila je Dua Lipa.

Generalna prodaja ulaznica počinje u petak, 22. ožujka, u 10 sati u sustavu eventim.hr.

Tanja Kvorka
PREKO DVIJE MILIJARDE STREAMOVA
Ranije ovog mjeseca, Dua Lupa je otvorila dodjelu prestižnih BRIT nagrada s električnom i hipnotizirajućom izvedbom singla “Training Season” i nakon toga osvojila svoju sedmu BRIT nagradu u kategoriji Best Pop Act. Također je otvorila ovogodišnju dodjelu nagrada Grammy, gdje je izvela medley svojih popularnih singlova “Training Season”, “Dance The Night” i “Houdini”. i sama je ponosna vlasnica tri Grammyja. Osim toga, Dua Lipa je nedavno postala prva ženska umjetnica koja ima četiri pjesme s preko dvije milijarde streamova na Spotifyu (“One Kiss”, “Don’t Start Now”, “New Rules” i “Levitating”). Podsjetimo, Dua je vlasnica i hit pjesme “Dance The Night” iz senzacionalnog filmskog hita “Barbie”.

Najčitanije iz rubrike