Mozaik
FRENKIE JE I SLUŽBENO PREDSTAVIO NOVI ALBUM “DUNYA”

Ponosan što je okupio kremu balkanske reggae scene
Objavljeno 3. lipnja, 2023.
Nakon što je pjesmom "Inshallah" najavio povratak na scenu, Frenkie je i službeno predstavio novi album "Dunya". Novim materijalom iznenadio je mnoge jer je zaokret u karijeri. Na "Dunyi" čujemo novog raspjevanog, veselog i spiritualnog "reggae Frenkija". Na albumu je 12 pjesama, a produkciju potpisuju Marko Gaćina iz benda Brain Holidays, Tihomir (Toshi) Radić, producent Helem nejse ekipe, te slovenski duo RootsInSession, DJ Pier i DJ Fu. Marko i Toshi se uz Ivu Pažin i Tinu Bukić potpisuju i za otpjevane back-vokale, a omot albuma osmislila je mlada sarajevska umjetnica Azra Selimović.

- Ponosan sam što sam na ovom albumu okupio kremu balkanske reggae scene, Marko, Toshi, Pier i Fu odradili su vrhunski posao i bez njih "Dunya" ne bi ni upola zvučala ovako dobro. Album je drukčiji od mog dosadašnjeg rada i vjerujem da će nekim slušateljima zvučati čudno, ali nakon drugog slušanja već ćete pjevušiti refrene. Tekstovi su zreliji i oni se više obraćaju mojoj generaciji i starijem dijelu publike, ali vjerujem da će se i oni mlađi pronaći. Teme koje sam obradio zvučale bi čudno da sam ih snimao na klasične hip-hop instrumentale i to je jedan od glavnih razloga zašto je Dunya reggae album. Ja se radujem i ovako uzbuđen bio sam samo oko svog prvog samostalnog albuma, što i ima smisla, jer "Dunya" jest novi početak - poručio je Frenkie.

Uz album Frenkie je predstavio i drugi videospot za pjesmu "Evo me", a u planu su još tri videospota. Realizaciju novog ponovo potpisuje Adnan Avdić i Nine studio ekipa. T.K.
Možda ste propustili...

VATRA U SVIBNJU 2024. SLAVI SVOJ 25. ROĐENDAN NA ŠALATI

Najavili su koncert novim singlom

PJESMA KOJA JE PREDSTAVLJENA NA POŽEŠKOM FESTIVALU

Džentlmeni izdali spot “Umoran sam”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DJELO SESTARA PRAVI JE HIT

Bosanski Hobbiton je prava bajka, a privlači goste iz cijelog svijeta

2

GLEDANOST HOROR-SPEKTAKLA STUDIJA WARNER BROS.

“Časna II” nastavlja obarati
rekorde u hrvatskim kinima

3

POKOJNI BUBNJAR ROLLING STONESA

Dražba kolekcija Charlieja Wattsa