Regija
DRUŠTVO HRVATSKA ŽENA ZA UMIROVLJENIKE

Spajaju ugodno s korisnim - vježbaju i druže se dvaput tjedno
Objavljeno 23. siječnja, 2023.
VINKOVCI - Dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom, dvije umirovljene profesorice tjelesnog, sestre Kata Šarić i Jela Knezović, od 9 do 9.45 sati treniraju 15-ak svojih kolegica, umirovljenica, članica Društva Hrvatska žena u njihovu prostoru naTrgu J. Runjanina 10. Znaju one kako su u "zlatnim godinama" i da je pravo vrijeme za uživati u sebi i za sebe, a tih 45 minuta posve je dovoljno za poticaj i brigu o tjelesnom i mentalnom zdravlju. Dio je to iz programa Savjetovališta mentalnog i fizičkog zdravlja, za što su iz Nacionalne zaklade Društvu dodijeljena sredstva, podsjeća predsjednica Hrvatske žene Ljubica Potočić.

- Spajamo ugodno s korisnim i svi smo jako zadovoljni. Lijepo se razgibaju, što nama umirovljenicima mnogo znači, jer dosta boravimo u zatvorenom prostoru, a ovdje započnemo dan uz druženje, rekreaciju i dobro se nasmijemo - kaže Kata Šarić, koja im je osmislila set istezanja uz štapove i sve prolazi uz smijeh, što je i svojevrsna vježba disanja.

- Izuzetno smo sretne, aktivne, zadovoljne, ne samo u ovom dijelu, nego i pri Hrvatskoj ženi. Iako nisam članica, uvijek se rado pridružim i pozivam i druge žene kasnije životne dobi da se priključe, jer vježba ne samo da održava tijelo nego i duh. Posao u kući ionako će nas dočekati, a ovo je prilika izdvojiti malo vremena i učiniti nešto za sebe - potiče umirovljena profesorica tjelesnog Jela Knezović, dodajući kako su na programu vježbe razgibavanja cijelog tijela i aktiviranja svakog mišića.

- Veselim se svakom dolasku i sigurna sam da to mogu reći u ime svih vježbačica. Vježbe su zaista prilagođene. Nitko nas ne forsira, jer sve imamo zdravstvenih poteškoća, pa se rekreiramo prema svom stanju trudeći se odraditi što bolje. Veselimo se i druženju i vježbanju, jer malo koja od nas samostalno održava formu, ali u ovom okruženju je super - kaže umirovljena liječnica Marija Mišetić.

- Družimo se, šalimo, a s druge strane napravimo nešto korisno za svoje tijelo. Inače bih sjedila kod kuće za računalom, ovako dođem malo pa se razgibamo, popričamo i na pravi način započnemo dan - zadovoljna je Zlata Tustanovski, koja se pridružila Društvu prije godinu dana. M.F.
Najčitanije iz rubrike