Sport
RIJEČANI DOLAZE U OSIJEK NEŠTO UZETI

Prvi cilj je zabiti gol, a onda...
Objavljeno 21. siječnja, 2023.
Riječani su loše odradili prvi dio prvenstva, pa je na Rujevici ove zime bilo dosta promjena. U prvom redu došao je novi trener Sergej Jakirović, koji bi "bijeli brod" trebao usmjeriti sa sadašnjeg osmog mjesta prema gornjem dijelu tablice SuperSport Prve lige.

Nakon što su jesenski dio završili katastrofom na svom travnjaku protiv Dinama (7:2), Riječani proljeće otvaraju u Gradskom vrtu kod Osijeka.

- Intenzivno se radilo na pripremama, ali bolje da igrači kukaju nego mi. Prva utakmica je u Osijeku, svjesni smo da nas čeka težak protivnik, posebice kad se pogleda tradicija. Ta tradicija govori da Rijeka u Gradskom vrtu nije pobijedila više od dvije godine, posljednjih pet utakmica nismo zabili pogodak u Osijeku, i to će nam sigurno biti prvi cilj ako mislimo nešto napraviti. Tradicija je tu da se ruši. Imao je i Osijek promjena u momčadi, ostali su bez dva važna igrača, Kleinheislera i Belje, koji su skupa ugradili 18 pogodaka u rezultate, zajedno s asistencijama, što je 50 posto osječkih golova. Tako da će i oni tražiti određene odgovore u ovoj utakmici. Prilazimo susretu kao i svakoj utakmici u kojoj želimo nešto uzeti, tako ćemo se i postaviti - poručio je Sergej Jakirović, koji će u subotnje popodne u gradu na Dravi imati službeni debi na klupi Rijeke.

Sastav za osječki susret ne želi otkrivati, ali će u konkurenciji, između ostalih, imati Krešića i Bandu.

- Tko god bude igrao znamo što nam je činiti. Naše ambicije ovoga su proljeća velike, želimo se maknuti s osmog mjesta, a u Osijek idemo nešto uzeti - jasan je Jakirović.

Nakon katastrofalne polusezone na Rujevici vjeruju u proljetni uzlet, a prva postaja prema tom putu gore je Osijek. I. Li.
Nediljko Labrović

kapetan Rijeke

Prošli smo dobre pripreme, zadovoljni smo treninzima i odnosom u momčadi. Spremni dočekujemo drugi dio prvenstva, puni smo optimizma pred susret s Osijekom.

Možda ste propustili...

NA EP-U U VESLANJU MEDALJA SE OČEKIVALA OD BRAĆE, A OSVOJILE JU SESTRE

Pokazale smo našu krv s kamena i otoka

DOIGRAVANJE KOŠARKAŠA ZA ULAZAK PREMIJER LIGU

Riječanima prednost, Brokerima upozorenje

I U MAKSIMIRU TRLJAJU RUKE

Olmo bi najradije kući

Najčitanije iz rubrike