Sport
SPREMA SE JOŠ TRANSFERA

Ako Pafos da što Osijek traži, Ivušić ide na Cipar
Objavljeno 18. siječnja, 2023.
Kako nije u Pomsovim planovima, Amer Hiroš spreman je otići na posudbu

Nogometaši Osijeka obavljaju posljednje pripreme za subotnji susret protiv Rijeke kojim će biti otvoren drugi dio sezone. Trener Rene Poms više-manje zna momčad koju planira suprotstaviti Rijeci, ali još uvijek je otvorena mogućnost i ponekog zimskog transfera.



Bijelo-plavi ove su zime već reducirali igrački kadar. Trojica igrača Slavko Bralić, Kristian Fućak i Vinko Petković otišli su na posudbu u redove Gorice, a transferi Lászla Kleinheislera i Diona Drena Belje popunili su blagajnu bijelo-plavih. No tu, prema svemu sudeći, neće biti kraj kada su u pitanju odlasci.

Ivušić, ipak, na Cipar?


Naime, aktualna je mogućnost odlaska reprezentativnog vratara Ivice Ivušića u redove ciparskog Pafosa. Ta se priča zakotrljala još u Umagu. U početku je izgledalo kako od transfera neće biti ništa, jer prva ponuda nije zadovoljavala financijske želje bijelo-plavih. Ivušić je, navodno, bio zadovoljan uvjetima, ali iz Gradskog vrta željeli su više novca na ime odštete, pa su razgovori s Cipranima nastavljeni, ali bar zasad konkretnih informacija o pomaku u razgovorima nema. Ta vrata nisu zatvorena, ali Osijek nema namjeru popustiti u svojm financijskim uvjetima, pa ako Pafos bude bio spreman to ispuniti do dogovora će vjerojatno doći. Ode li Ivušić, sportski direktor Ivica Kulešević ispunio bi sve zacrtane ciljeve ove zime. Istina, ostat će još ponešto balasta u svlačionici, jer postoji nekoliko igrača koji nisu u najužim Pomsovim planovima, pa tek treba vidjeti hoće li se za nekog iz te skupine pronaći adekvatno rješenje.

- Želim stvoriti bazu od 16-17 igrača koji će iznijeti drugi dio sezone, a uz to želimo promovirati i neke mlađe snage. To je nova klupska strategija s kojom se u potpunosti slažem, jer Osijek treba biti klub koji će uz neizostavne rezultatske ambicije svake sezone promovirati i ponekog igrača iz vlastite škole nogometa - rekao je Rene Poms, trener nogometaša Osijeka.

Jedan od igrača koji nisu Pomsu u prvom planu je i Amer Hiroš, koji je izrazio spremnost odlaska na posudbu, pa će Kulešević raditi i na tome.

Pripreme za ljeto


U posljednje dvije sezone u Gradskom vrtu bili su koncentrirani na utrku za naslov, pa u njima nije bilo mnogo izlaznih transfera. Tijekom Bjeličina mandata otišli su tek Ante Majstorović, Igor Silva i Petar Bočkaj, a sada je klub odlučio krenuti drugim smjerom. Zapravo, sve što se radi ove zime određena je priprema za ljetni prijelazni rok u kojem će NK Osijek, bar prema najavama, biti daleko aktivniji kada su u pitanju ulazni transferi. Želja osječkog kluba je određeno pomlađivanje momčadi. Poms ima jasnu ideju kako želi da Osijek izgleda, a za to su mu potrebni ponešto drugačiji tipovi igrača od ovih s kojima danas raspolaže. Za očekivati je kako će se bijelo-plavi od ljeta opet okrenuti razvojnim igračima koji će biti spremni odgovoriti na zahtjeve i klupske ambicije, a u isto vrijeme bit će i zanimljivi europskom tržištu. Uglavnom, Osijek nije odustao od visokih rezultatskih ciljeva, nego će ovu sezonu iskoristiti za određeno pregrupiranje kako bi od ljeta opet bio jak i konkurentan ne samo u HNL-u, nego i na europskoj sceni, na kojoj je posljednjih sezona uglavnom doživljavao rana ispadanja. Baš duži europski život i eventualni plasman u grupnu fazu mogao bi biti jedan od glavnih kratkoročnih ciljeva. Takav rezultat klubu bi donio višestruku korist. Od UEFA-e bi sjela lijepa svota novca, a osim toga igrački kadar dobio bi posve drugačiju dimenziju u očima potencijalnih kupaca. U svakom slučaju razdoblje u kojem je klub isključivo lovio rezultat stvar je prošlosti, a s financijske strane značajan iskorak trebao bi predstavljati završetak radova na novom stadionu. S preseljenjem na Pampas NK Osijek definitivno će okrenuti novu stranicu svoje povijesti, jer će klub dobiti perfektne uvjete za daljnji razvoj, a i klupski proračun više neće biti opterećen velikim ulaganjima koje je zahtijevala izgradnja novog doma.

Uglavnom, transferi koji su učinjeni ove zime bili su isključivo usmjereni prema postizanju financijskog balansa, što se prije svega odnosi na izdatke koje NK Osijek ima u plaćama igrača. Klubu jednostavno nije nužan tako golem i skup igrački kadar. Zato se ne treba iznenaditi ako se ove zime dogodi još poneki odlazak, ali prave stvari ipak će se događati na ljeto.

Dalibor Keler
5

je igrača dosad ove zime napustilo redove NK Osijek

financijski balans
OSIJEK NE ŽELI GOLEM I SKUP IGRAČKI KADAR

Možda ste propustili...

ZAVRŠNICA RUKOMETNOG KUPA HRVATSKE

NEXE: Burnu sezonu učiniti povijesnom

FINALE JUNIORSKOG KUPA HRVATSKE

Bijelo-plavi do trofeja nakon drame

Najčitanije iz rubrike