Mozaik
GLASANJE TRAJE SVE DO 16. PROSINCA U PONOĆ

Mia Dimšić se s pjesmom
“Sunce moje” natječe za
Cesaricu za Hit studenoga
Objavljeno 8. prosinca, 2022.

Nakon što su Miach feat. Hiljson Mandela osvojili Cesaricu za Hit listopada s pjesmom "NLO", vrijeme je za pretposljednji ovogodišnji odabir, odabir Hita studenog, a glasovanje je krenulo. U konkurenciji su: Mia Dimšić s pjesmom "Sunce moje", Feminnem s "Ima li nas sutra", Matija Cvek & The Funkensteins s "Ne moram ni ja", Franka s "Priča o nama" i Jelena Rozga sa "Samo se ljubit‘ isplati".



Glasovanje za Hit studenog traje do 16. prosinca u ponoć, a glasovati se može preko Facebook stranice Cesarica, Cesarica Viber chatbota te na službenoj stranici cesarica.org. Nakon što je predstavljala Hrvatsku na natjecanju za pjesmu Eurovizije u Torinu ove godine, sa svojom pjesmom "Guilty Pleasure", Osječanka Mia Dimšić objavila je novi singl "Sunce moje".



- Pjesma "Sunce moje" za mene je jako posebna jer je početak nove priče i uvod u novi album. Autorski su na njoj, kao i uvijek, uz mene radili Vjekoslav Dimter i Damir Bačić, ali produkcijski je ovo prva suradnja s Rubikon Sound Factoryjem, što je donijelo jedan novi zvuk, predvođen gitarama koje su karakteristične za moj izričaj, ali je pjesma više u pop-izričaju - kaže Mia.



Feminnem su svoj povratak na scenu najavile prethodnim singlom "Zajedno", čime su prekinule gotovo desetogodišnju pauzu, a "Ima li nas sutra" najava je stvaralačkog razdoblja koje je tek ispred njih. Ovu baladu autorski potpisuju Branimir Mihaljević (glazba i aranžman) i Nenad Ninčević (tekst). Pjesmom "Ne moram ni ja" Matija Cvek najavljuje novi album koji bi trebao izići u proljeće 2023., a Franka ima posebnu vezu sa svojom pjesmom.



- Jako sam sretna što smo moja beba i ja snimili "Priču o nama" i što će nam ostati kao uspomena. Voljela bih da i svima koji zavole ovu pjesmu ona obilježi lijepe trenutke i sjećanja koji će trajati zauvijek! U ovoj pjesmi mogu se pronaći svi koji će uz nju stvarati svoju priču za ispričati i podijeliti s voljenima - komentirala je Franka svoj novi singl za koji glazbu i aranžman potpisuju Branimir i Matej Mihaljević, a tekst Nenad Ninčević.



Pjesma “Samo se ljubit’ isplati” atmosferom vraća na same početke Jelenina glazbenog puta. Pjesma koja inspirira pozitivnom energijom nastala je u radionici Vjekoslave i Tončija Huljića.

Tanja Kvorka
Najčitanije iz rubrike