Mozaik
NASTAVLJA SE NAPETA KRIMINALISTIČKA PRIČA

Snimanje je druge sezone hit-serije “Šutnja” Dalibora Matanića počelo u Osijeku
Objavljeno 30. studenog, 2022.

Produkcijska kuća Drugi plan ovih je dana u Osijeku za potrebe Hrvatske radiotelevizije (HRT) počela snimanje druge sezone izvrsne dramske serije "Šutnja".Scenarij za novih šest epizoda ove kriminalističke serije prema motivima preuzetim iz romana pisca i novinara Drage Hedla potpisuje Marjan Alčevski, fotografiju Danko Vučinović, scenografiju Ivo Knezović, a režiju Dalibor Matanić. Glumačkoj ekipi iz prve sezone, koju predvode Kseniia Myshina, Sandra Lončarić, Darko Milas, Leon Lučev, Godan Bogdan, Tihana Lazović, Mijo Jurišić, pridružili su se Branka Katić, Anđelka Prpić, Iva Jerković, Iryne Verenich-Ostrovska i mnogi drugi. Producenti serije su Miodrag Sila i Nebojša Taraba iz Drugog plana, a urednica serije za HRT je Jasmina Božinovska Živalj.

- Iako nas je rat u Ukrajini natjerao na određene izmjene i prilagođavanje scenarija stvarnosti, iznimno smo sretni što nastavljamo pričati našu priču. "Šutnja" se vraća još napetija nego u prvoj sezoni i nadamo se da će gledatelji u Hrvatskoj, ali i u brojnim europskim zemljama, SAD-u, Australiji..., gdje je prva sezona do sada plasirana, biti zadovoljni - rekao je Taraba.

Druga sezona "Šutnje" bavi se svime onime što poduzimamo kako bismo preživjeli i poduzimanjem onoga što moramo kako bismo imali kontrolu nad svojim životom. Godinu dana nakon završetka radnje iz prve sezone naći ćemo naše junake udaljene jedne od drugih. Olga (Kseniia Myshina) potpuno je posvećena humanitarnoj pomoći za izbjeglice i civile u Ukrajini. Stribor (Goran Bogdan) upravo je dočekao objavljivanje autobiografije koju je napisao za Horvatića (Leon Lučev). Ona je veliki uspjeh, a njegovo ime nije na omotu. Vesna (Sandra Lončarić) nakon napada na Vladimira radi na važnim slučajevima kao glavna inspektorica. U drugoj sezoni važnu ulogu u pokretanju zapleta dobit će dvije jake žene, Mila, koju glumi Branka Katić, i Jelena, koju glumi Anđelka Prpić.

Prva sezona serije, odlično prihvaćena i od publike i od kritike, premijeru je imala na HTV-u, zatim na ukrajinskom Oll.TV-u, a premijera na ARTE/ZDF predviđena je za veljaču 2023. Serija "Šutnja" inače je do sada emitirana i na streaming platformi HBO Europe, a gledatelji HTV-a prvu sezonu mogu pogledati na HRTi. Premijerno emitiranje druge sezone ove intrigantne serije predviđeno je za jesen 2023. na Prvom programu HTV-a. T.K.
Godinu dana nakon završetka radnje iz prve sezone naći ćemo naše junake udaljene jedne od drugih

Možda ste propustili...

DOKUMENTARNI FILM “SUPERMOĆ”

Pennov film o Ukrajini premijerno u Berlinu

27. SIJEČNJA 8. NA ROCK FEST U NAŠICAMA

Osječka D’intriga i našički Dora Band predvode lineup

BAVIT ĆE SE OPTUŽBAMA ZA PEDOFILIJU

A. Fuqua režirat će novi film o Michaelu Jacksonu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HARMONIJA DISONANCE NA DORI PJEVA “NEVERA (LEI, LEI)”

Oda hrvatskoj tradiciji u fuziji sa suvremenim

2

VIŠE OD 100.000 LJUDI JE GLASALO

EXIT izglasan u top
5 festivala na svijetu

3

KONCERTI

Zdravko Čolić će u čast Danu žena nastupiti u Zadru