Sport
MAROKANCI PUNI OPTIMIZMA

Idemo pobijediti Hrvate i proći skupinu
Objavljeno 22. studenog, 2022.
Nogometna reprezentacija Maroka do sada je pet puta sudjelovala na Svjetskim prvenstvima, no samo je jednom prošla skupinu, i to 1986., kada je ispala u osmini finala. No, marokanska javnost i novinari uvjereni su kako je došao trenutak za pravi rezultat i "Lavovi Atlasa" stigli su u Dohu s velikim ambicijama. Prva prepreka na svjetskoj smotri u srijedu im je Hrvatska, a Marokanci su optimistični.

- Bit će teška i neizvjesna utakmica. Na papiru i po FIFA-inom rankingu, Hrvatska je u prednosti, ali na terenu to će biti drugačije. Bit će to za Hrvatsku izazovna utakmica. Mogla bi to biti utakmica u kojoj će odlučivati trenerski potez - kazao je Idriss Tazarni, novinar jednog od najpoznatijih marokanskih portala (al3omk.com).

- Maroko ima odličnu momčad i kvalitetne igrače, kao što su Hakim Ziyech, Achraf Hakimi, Noussair Mazraoui. Naša će reprezentacija imati i veliku prednost na tribinama. Očekujem i više od 10.000 naših navijača. Marokanaca ima jako mnogo u Kataru, a mnogo ih dolazi i iz domovine. Bit će to sasvim sigurno domaćinska atmosfera i dodatan poticaj za naše igrače - dodao je Tazarni, ističući kako je glavni cilj njihove momčadi plasman u drugi krug natjecanja, a nakon toga sve je moguće.

- Idemo se prvo plasirati u drugi krug, a onda tko zna koliko možemo daleko, do četvrtinala, polufinala. No, ključ je proći skupinu.

Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike