Regija
ZAVRŠEN USPJEŠAN PROJEKT “AKTIVNI U STAROSTI”

Učilo i zabavilo se 250 umirovljenika
Objavljeno 5. listopada, 2022.
VINKOVCI



Na Šokačkom stanu održana je završna konferencija projekta "Aktivni u starosti", koji je pomogao jačanju organizacija civilnog društva za provođenje programa aktivnog starenja na lokalnoj razini. Osim što je kroz projekt riješen problem vinkovačke Gradske udruge umirovljenika - osiguranje poludnevnog boravka za njezine članove udruge, na 24 mjeseca zaposlile su se dodatne tri osobe.

Nositelj projekta bila je Gradska udruga umirovljenika Vinkovaca, a glavni partneri bili su Grad Vinkovci, Vinkovački plivački klub i Mladež Vinkovaca XO. Vrijedan je nešto više od milijun kuna i obuhvatio je ukupno 250 aktivnih umirovljenika.

Goran Guskić, voditelj projekta "Aktivni u starosti", u ime Gradske udruge umirovljenika predstavio je što je ovim projektom sve obuhvaćeno. Tako su umirovljenici sudjelovali u dijelu cjeloživotnog učenja kako bi stekli neke nove vještine kroz informatičke radionice i gastroradionice. Također, kroz ovaj su projekt imali priliku iskazati svoje umjetničke potencijale u likovnim i plesnim radionicama, kao i u radionicama rukotvorina.

- Agencija VIA prijavila je projekt zajedno s Udrugom umirovljenika te smo im tijekom cijelog projekta bili stručna podrška. Danas smo iznimno ponosni zato što je projekt uspješno završen, i vjerujem kako je ovo samo početak daljnje suradnje, gdje čekamo nove natječaje kako bismo nastavili ove aktivnosti s njima - kazala je Danijela Slipčević, direktorica Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA. Gradonačelnik Ivan Bosančić komentirao je da su atmosfera među umirovljenicima, smijeh i "zafrkancije", znak da je projekt uspio. M.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike