Mozaik
U DOBI OD 59 GODINA

Preminuo je reper Coolio
Objavljeno 29. rujna, 2022.

Američki reper Leon Ivey Jr., poznatiji kao Coolio, preminuo je u srijedu u dobi od 59 godina, javlja TMZ. Vijest o smrti potvrdio je njegov dugogodišnji menadžer Jeraz, a Coolio je umro u kući svojeg prijatelja u Los Angelesu. Coolio je ušao u kupaonicu, iz koje dugo nije izašao, a prijatelj ga je nakon dozivanja našao kako leži na podu. Izvori iz policije kazali su za TMZ da je u kuću oko 16 sati pozvana hitna medicinska pomoć, a nakon njihova dolasku proglašen je mrtvim. Na mjestu smrti nisu pronađeni tragovi droge, a čeka se obdukcija koja će potvrditi uzrok.

Coolio je najpoznatiji po hitu "Gangsta‘s Paradise" iz 1995., koji mu je donio svjetsku slavu, ali i Grammy za najbolju solo rap-izvedbu. U spotu pjesme pojavljuje se glumica Michelle Pfeiffer, koja se od Coolija oprostila na svojem profilu na Instagramu. "Srce mi je slomljeno zbog vijesti o smrti nadarenog umjetnika Coolija. Prekratko prekinut život. Kao što znate, imala sam čast raditi s njim u filmu ‘Opasne misli‘ 1995. Osvojio je Grammyja za svoj sjajni soundtrack, za koji mislim da je jedan od glavnih razloga uspjeha filma. Sjećam ga se kao zahvalne osobe. Trideset godina poslije još me prođu trnci kada čujem pjesmu. Šaljem ljubav i svjetlo njegovoj obitelji. Počivaj u moći, Artis Leon Ivey Jr." napisala je Michelle.

 

 



Inače, Coolio je bio zvijezda debitantskog igranog filma Arsena Antona Ostojića "Ta divna splitska noć" koji se snimao u Splitu, a glumio je s Dinom Dvornikom. Coolio je u filmu imao ulogu američkog mornara Frankyja, koji se slučajno našao u Getu. Igra tek u jednoj od tri priče, a njegov je brod usidren u splitskoj luci.

- Nije važno jesam li ja poznati reper ni to što sam prodao 18 milijuna CD-ova kao ni moje glumačko iskustvo. Jedino je važno da u Splitu glumim u filmu čiji mi se scenarij jako sviđa i da što bolje napravim lik nesretno zaljubljenog američkog Frankyja. Splitsko sunce podsjeća me na Kaliforniju - rekao je 2004. za Nacional. T.K.

Bio je zvijezda debitantskog igranog filma Arsena Antona Ostojića "Ta divna splitska noć"

Možda ste propustili...

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju se osvojiti London

U NOVOJ SEZONI “MASTERCHEFA”

U žiriju je i slavonski kuhar Goran Kočiš

Najčitanije iz rubrike