Mozaik
DODIJELJENE 4. NAGRADE “MILAN MLADENOVIĆ” NA GLAZBENIKOV ROĐENDAN

Laureatkinja je mlada Dina Jashari
Objavljeno 23. rujna, 2022.
Dina Jashari (Sjeverna Makedonija) s pjesmom "Doma" osvojila je Nagradu "Milan Mladenović" 2022., koju dodjeljuje Zaklada Milana Mladenovića na dan njegova rođendana, 21. rujna. Odluku je donio stručni žiri, koji ove godine čine Mile Kekin (Hrvatska), Sonja Lončar (Srbija), Matjaž Manček (Slovenija), Edo Plovanić (Hrvatska) i Dragiša Uskoković Ćima (Srbija). Ovo je ujedno prvi put da nagrada pripadne umjetnici izvan Srbije. Dosadašnji dobitnici Nagrade, ustanovljene 2019., bili su Artan Lili s pjesmom "D.E.P.R.A", dram s "Daj mi sve" i Ana & The Changes s pjesmom "Tu".

- Ovo je velika podrška za mene i moju glazbu i hvala vam što podržavate umjetnike s naših prostora. Prošle godine sam također bila u finalu, s drugom pjesmom, i dobila sam stvarno divne komentare - rekla je Dina Jashari primajući nagradu.

Na dodjeli je uručen i bubanj "Firche Drums" kao poseban poklon za najinovatiovnije i najsvježije bubnjare, odnosno bubnjarice među finalistima. Ivan Fece Firči procijenio je da je među finalistima najinteresantnija bubnjarica grupe Šajzerbiterlemon, Ana Đurović. Zaklada Milana Mladenovića predstavila je i promotivnu kompilaciju, koju čine finalisti ovogodišnjeg natječaja, ali i najavila dva velika projekta: izradu spomen-ploče koja će biti postavljena na zgradu u Novom Beogradu, u kojoj je Milan stanovao sa svojim roditeljima (rad umjetnice Lane Vasiljević).

Također, premijerno je prikazan spot za unplugged verziju pjesme "Ti si sav moj bol", osmišljen u suradnji s Lanom Oršolić. Spot je najava "EKV Unplugged Skopje 1992", albuma koji će u listopadu biti objavljen na digitalnim servisima, a do kraja godine i na ploči. Radi se o jedinom unplugged koncertu u kojem je svirao cijeli bend, a koji je remasteriran u suradnji Zaklade i Dragiše Uskokovića Ćime, koji je taj koncert i odsvirao kao basist EKV-a. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike