Crna kronika
ISKORIŠTAVAJU POZNU DOB ŽRTAVA

Sve je više krađa na štetu starijih osoba, lopovi im kradu tisuće kuna i nakit
Objavljeno 22. rujna, 2022.

Još tri osobe starije životne dobi ostale su bez životne ušteđevine. Naime, u ponedjeljak oko 10 sati na vrata 74-godišnjakinje u Ulici Stjepana Ljubića Vojvode na zagrebačkoj Trešnjevci, nakon prethodnog telefonskog razgovora, došao je neznanac koji se predstavio kao službena osoba i ukrao joj više desetaka tisuća kuna.



U utorak oko 11 sati nepoznata ženska osoba nazvala je 84-godišnjakinju i lažno joj se predstavila kao službena osoba navodeći kako je potrebno provjeriti njezin novac. Nakon poziva do adrese stanovanja oštećene došla je nepoznata muška osoba da bi joj žrtva predala svoj novac u iznosu kao i prethodna žrtva, odnosno nekoliko desetaka tisuća kuna. Istoga dana oko 12.15, u Susedgradskoj ulici na području Trešnjevke, nakon prethodnog telefonskog razgovora s nepoznatom ženskom osobom, nepoznati je muškarac došao do stana 79-godišnjakinje te joj se lažno predstavio kao službena osoba. I ova žrtva neznancu je u konačnici predala više desetaka tisuća kuna.

Iz policije još jednom upozoravaju građane na prevarante.

- Ako sumnjate na osobe koje vam se na taj način predstavljaju, odmah nazovite 192, prijavite takve slučajeve i zapamtite što više detalja o tim osobama kako biste nam pomogli u njihovu pronalaženju. Ne žurite! Uzmite si vremena i dobro provjerite tko želi ući u vaš dom. Ne puštajte nepoznate osobe u svoj dom, a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome je riječ. Ne dajte se impresionirati odlučnim nastupom nepoznate osobe pred vratima, njegovom titulom, ljubaznošću, bespomoćnošću ili dobrom prilikom za kupnju. Zatražite na uvid dokument s fotografijom ili službenu iskaznicu za službene osobe, i to provjerite, odnosno pogledajte kroz "špijunku" ili s otvorenim vratima, ali obvezno uz korištenje sigurnosnog lanca. Ako unatoč vašem odbijanju nepoznati počinitelj i dalje uporno pokušava ući u dom, zamolite za pomoć susjeda i odmah o tome obavijestite policiju - savjetuju iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Kako dalje dodaju, ako je moguće, treba zapisati registracijsku oznaku vozila kojim se koristi nepoznata osoba, boju, marku ili druge karakteristične podatke te izgled osobe. Stvari koje je dirala nepoznata osobe ne treba dirati kako se ne bi uništili tragovi koji mogu poslužiti za otkrivanje i hvatanje počinitelja. S.Lacić
Možda ste propustili...

NOVA ŽRTVA PREVARANATA JE 79-GODIŠNJAK

Zbog želje za kriptovalutom izgubio desetke tisuća eura

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

ČEKA SE NALAZ OBDUKCIJE

Ukrajinac ubijen, još ne znaju kako

Najčitanije iz rubrike