Mozaik
OBJAVLJEN JE PRVI TRAILER ZA FILM

Dokumentarac o Sinead O‘Connor
Objavljeno 21. rujna, 2022.
Showtime je objavio trailer za "Nothing Compares", dokumentarac o usponu Sinead O‘Connor. U snimci pjevačica kaže da nikada nije željela postati pop- zvijezda unatoč svjetskom uspjehu pjesme "Nothing Compares 2 U" te objašnjava svoj način razmišljanja u kontroverznom nastupu na showu "Saturday Night Live" 1992., u kojem je protestirala protiv seksualnog zlostavljanja djece u Katoličkoj Crkvi poderavši fotografiju pape Ivana Pavla II.

"Naišla sam na članak o obiteljima koje su pokušavale podnijeti pritužbe protiv Crkve zbog seksualnog zlostavljanja, a bile su ušutkane", prisjeća se O‘Connor u traileru. "Uglavnom, sve u što sam vjerovala bila je laž." Dodaje: "Posao umjetnika ponekad je povesti razgovore o teškim temama. Umjetnost tome služi… Pokušali su me pokopati. Nisu shvatili da sam sjeme."

Dokumentarac u režiji Kathryn Ferguson koristi se arhivskim snimkama, glazbenim videozapisima i nastupima uživo kako bi istražio život i karijeru O‘Connor od 1987. do 1993. godine. Kao što se vidi u traileru, i sama O‘Connor u novom intervjuu razmišlja o tom razdoblju iz današnje perspektive. Film će biti dostupan za streaming i na zahtjev od 30. rujna, prije premijere u eteru na Showtimeu 2. listopada. T.K.
Možda ste propustili...

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

Najčitanije iz rubrike