Regija
DO KRAJA GODINE POČET ĆE RADOVI U TRI ULICE U VUKOVARU

Potpisani ugovori za modernizaciju, obilaznica i dalje ostaje na čekanju
Objavljeno 20. rujna, 2022.
VUKOVAR - Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisao je s prokuristom tvrtke Cestorad Stipom Šukerom ugovore za modernizaciju ulica Bartola Kašića i Domobranske, koje se nalaze u gradskoj četvrti Mitnica. U Ulici Bartola Kašića predviđena je modernizacija prometnice s novom kolničkom konstrukcijom, vertikalnom i horizontalnom signalizacijom, u dužini od 717 i širini pet metara, a u Domobranskoj je ulici previđeno izvođenje jednakih radova u dužini od 430 i širini pet metara. Riječ je o prometnicama koje se nalaze u neposrednoj blizini Osnovne škole Mitnica i dječjeg vrtića, a nakon završetka radova bit će omogućen sigurniji pristup školi i vrtiću, odnosno sigurniji i ugodniji život građana u tom dijelu Vukovara. Kako je navedeno, ukupna vrijednost projekata nešto je veća od 2,2 milijuna kuna, s tim da će 85 posto iznosa osigurati Fond za obnovu i razvoj Vukovara.

Kada je riječ o obnovi komunalne infrastrukture, najbliže istini bilo bi reći kako se prometnice i pješačke staze grade i saniraju u skladu s mogućnostima proračuna. Unatoč planovima, u konačnici presudnu ulogu imaju financije. Nedavno je izgrađena pješačka staza u Ulici bana Josipa Jelačića, uz državnu cestu (također u gradskoj četvrti Mitnica), a investicija je bila vrijedna 318 tisuća kuna. Na upit što se u tom segmentu planira raditi do kraja godine, dogradonačelik Filip Sušac odgovorio je kako će, uz Kašićevu i Domobransku, krenuti radovi u Voćarskoj ulici.

- Budući da je obnova Osnovne škole Nikole Andrića privedena kraju i učenici su se vratili u klupe u svojoj zgradi, nakon razgovora s djelatnicima škole odlučili smo krenuti u sanaciju Voćarske ulice kako bismo povećali sigurnost učenika, roditelja i zaposlenika, ali i kako bi taj dio grada dobio novu vizuru. Procjenjujemo da će radovi koštati milijun i pol kuna, što znači da će u ove tri ulice biti investirano gotovo četiri milijuna kuna - pojasnio je Sušac.

Dodao je kako su građani prijavili više problema s većim oštećenjima na nogostupima u različitim dijelovima grada, pa će provjerom na terenu utvrditi točno stanje i sanirati ono što je kritično s obzirom na dolazak zime, pa svi nogostupi trebaju biti u dobrom stanju kako građani ne bi imali problema pri kretanju kada padne snijeg.

Prije šest godina čelništvo Vukovara potpisalo je s direktorima državnih poduzeća i resornim ministrima program obnove komunalne infrastrukture Vukovara. Kako je naglasio gradonačelnik, Hrvatske vode, HŽ i HEP kvalitetno su odradili ono što je potpisano, dok je s Hrvatskim cestama, kazao je, situacija posve drukčija i nije učinjeno gotovo ništa, pa je Grad proteklih godina intervenirao gdje je mogao vlastitim sredstvima.

- Uz Preradovićevu i Ulicu SR Njemačke, ključan je problem izgradnja obilaznice, koja je bila na nabavi dvije godine, ali od toga, prema svemu sudeći, u dogledno vrijeme neće biti ništa. Stoga na upite Vukovaraca o tim prometnicama nemam konkretan odgovor, međutim, činjenica je da smo svi očekivali da će ono što je potpisano biti realizirano - rekao je, dodavši kako situacija nije crno-bijela i neki su ljudi pri realizaciji projekata učinili i više nego što je stajalo u potpisanom dokumentu. D. Korpoš
4

milijuna kuna planiraju investirati u obnovu triju ulica

Možda ste propustili...

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

Najčitanije iz rubrike