Mozaik
NAKON OBJAVE PRIČA I SNIMANJA NOVOG, 50. FILMA

Woody Allen odlazi u mirovinu i planira pisati
Objavljeno 20. rujna, 2022.
Woody Allen objavit će 27. rujna zbirku humorističnih priča "Zero Gravity". U intervjuu za španjolski list La Vanguardia otkrio je kako uskoro počinje snimati svoj novi film, 50. zaredom, i da će mu on biti i posljednji.

- Mislim kako je vrijeme da prestanem. Namjera mi je da više ne snimam filmove, nego da se posvetim pisanju priča poput ove, ali razmišljam i o pisanju romana. To bi bio moj prvi roman - izjavio je Allen.

Svoj novi, ujedno i posljednji, film "Wasp 22" Allen će snimati u Parizu, i to na francuskom jeziku. Rekao je da će to biti film u stilu njegova krimića "Match Point", objasnivši da će biti uzbudljiv, dramatičan, ali i vrlo zlokoban.

Zbog obnove slučaja o navodnom seksualnom iskorištavanju kćeri Amazon Studios je s njim raskinuo ugovor za snimanje četiriju filmova. Prvi je snimio 2019., "Kišni dan u New Yorku", ali ga je Amazon odbio distribuirati. Ostala tri nisu ni snimljena, zbog čega je Allen tužio Amazon Studios zatraživši odštetu od 68 milijuna dolara, te je dobio izvansudsku nagodbu.

Ove je godine Allen priznao da je njegova strast prema snimanju filmova počela blijedjeti i da mu više nije zadovoljstvo. U razgovoru s Alecom Baldwinom preko Instagram Livea rekao je: "Nestalo je puno uzbuđenja. Sad snimate film i dobijete nekoliko tjedana u kinu, a onda ide na streaming ili plaćanje po gledanju. Nije isto. Nije mi tako ugodno. Ne zabavljam se isto kao kad radim film za kino. Bio je lijep osjećaj znati da ga je jednom gledalo 500 ljudi… Ne znam kako se osjećam kad snimam filmove. Napravit ću još jedan pa ću vidjeti kakav će biti osjećaj." T.K.
Možda ste propustili...

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

POVRATAK NA SCENU KAO EKSPERIMENTALNI DUO

Libar je objavio EP “Nova zemlja”

Najčitanije iz rubrike